Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083668_442_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers

Ενημερωτικό Δελτίο / 3o Newsletter - Citibank
  Χαιρετισμός

Αγαπητές φίλες & φίλοι,

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά ενημερωτικό δελτίο που αφορά στην υπόθεση των τοξικών ομολόγων της Lehman Brothers για την περίοδο Μάρτιος - Απρίλιος 2009. Όπως θα έχετε ενημερωθεί από τα ΜΜΕ υπάρχουν αρκετές θετικές εξελίξεις στην υπόθεση μας τους τελευταίους δύο (2) μήνες και αυτές είναι οι ακόλουθες:
1.  Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Ευρώπη είναι γεγονός.

2. Η αποζημίωση των εξαπατηθέντων επενδυτών από την Ελβετική Τράπεζα Credit  Suisse.

3.  Το πρόστιμο 1.000.000€ που υπέβαλλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Citibank για την πώληση επενδυτικών προϊόντων της Lehman Βrothers

4. Η επερώτηση που υπέβαλαν 34 Βουλευτές στην Βουλή σχετικά με την υπόθεση των «τοξικών» ομολόγων της Lehman Brothers καθώς και η απάντηση που δόθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δικαίωσης χιλιάδων Ελλήνων επενδυτών, θυμάτων των «τοξικών» ομολόγων της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers.

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση,

Νίκος Πιτσούλης


  Συναντήσεις Επενδυτών - Αποφάσεις που πάρθηκαν

1.  Πρωτότυπη Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Citibank για τα «τοξικά» ομόλογα.

Στις  29/04/2009 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος στις 12:00μ.μ. έξω από τα γραφεία της Citibank. Ήταν εντυπωσιακός και πρωτότυπος ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η όλη εκδήλωση. Μεγάλος αριθμός εξαπατηθέντων κρατώντας πλακάτ που είχαν μια σειρά από μηνύματα παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο το οποίο είχε ετοιμαστεί ειδικά για την περίπτωση. Tο σενάριο του θεατρικού δρώμενου αφορούσε στην πώληση των τοξικών ομολόγων από την Τράπεζα Citibank στους Έλληνες πολίτες και καυτηρίαζε τον ρόλο της Ελληνικής πολιτείας στην επίλυση του προβλήματος. Το αίτημα της εκδήλωσης ήταν «η επιστροφή και του τελευταίου ευρώ από την Citibank η οποία με την συμπεριφορά της και τα μέσα που χρησιμοποίησε θεωρούμε ότι μας παραπλάνησε» και η επιδίωξη της ήταν:
     1. Να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη
     2. Να αναγνωρίσει η Citibank το δίκιο μας 
    3. Να εντοπίσουμε, να κινητοποιήσουμε αλλά και να φέρουμε κοντά μας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (2.170 σύμφωνα με την Citibank) που βρίσκονται στην ίδια περιπέτεια με εμάς.

Ο κος Νίκος Πιτσούλης συντονιστής της Ένωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers δήλωσε τα ακόλουθα: «Με αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας θέλουμε να παρουσιάσουμε και να επικοινωνήσουμε την εμπειρία μας με ένα πρωτότυπο τρόπο, αποφεύγοντας βίαιες ενέργειες και να εφαρμόσουμε καινοτομία, χρώμα και ενεργό δράση στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι ώρα να αναλάβουμε, πολίτες και κράτος, τις ευθύνες μας ώστε να μην συμβούν ποτέ ξανά παρόμοιες αυθαιρεσίες των τραπεζών»

2. Συνάντηση Συντονισμού όλων των επενδυτών στην Αθήνα στις 28/04/2009

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/04/2009 η 3η κατά σειρά συνάντηση στο Ξενοδοχείο Novotel στη Αθηνά στις 7:00μ.μ.. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΙΤΛΩΝ LEHMAN BROTHERS. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη συνάντηση προσήλθαν νέα άτομα που πληροφορήθηκαν για τη συγκέντρωση από τα ΜΜΕ. Στη διάρκεια της συνάντησης τα Δικηγορικά Γραφεία του κου Λυκουρέζου (ο κ.Π.Μαχας) του κου Κόκκινου και του κου Κόκκα παρουσίασαν αναλυτικά τις μέχρι τώρα κινήσεις τους αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες τους. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αποζημίωσης από την GREDIT SUISSE. Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους δικηγόρους και στη συνέχεια ο κος Νίκος Πιτσούλης αναφέρθηκε στη προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Citibank στις 12μ.μ. στο Σύνταγμα. H συνάντηση έκλεισε με την ομόφωνη έγκριση ψηφίσματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη Τράπεζα της Ελλάδας το οποίο είναι: «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ?»

Τέλος στην συνάντηση συντονισμού ομόφωνα αποφασίστηκε το εξής: «Μέχρι τώρα 311 μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΙΤΛΩΝ LEHMAN BROTHERS έχουν απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία. Θα πρέπει σύντομα να κινηθούν όλοι οι υπόλοιποι διότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουμε τη δυναμική που χρειάζεται για την επίτευξη του στόχου μας. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ. Τέλος προσπάθεια από όλους μας να φέρουμε κοντά μας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ που βρίσκονται στην ίδια περιπέτεια με εμάς.»

3.  Η Απάντηση της Ένωσης Πολιτών κατόχων τίτλων Lehman Brothers στις προκλητικές δηλώσεις της Citibank

 Στις 19/03/2009 δόθηκαν εξηγήσεις από την Citibank και συγκεκριμένα από τους επικεφαλής των επενδυτικών προϊόντων της τράπεζας την κα Λαμπροπούλου Χριστίνα και τον κο Κων/νο Πουλοπάτη για τα επενδυτικά προϊόντα της Lehman Brothers στην Ελλάδα». Με αφορμή των εξηγήσεων αυτών από την Citibank η Ένωση πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers έδωσε την παρακάτω απάντηση:  «Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους της Citibank είναι προκλητικές και για ακόμη μια φορά αποδεικνύει περίτρανα ότι η τράπεζα αυτή με ειρωνικό τρόπο αλλά και με ανεπαρκείς δηλώσεις νομίζει ότι απευθύνεται σε αδαείς. Με όπλο τα χρήματα που κερδίζει από τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές, τα διαθέτει για να προβάλει τις απόψεις της. Ειδικότερα, ας προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε τους αριθμούς που η ίδια η ανακοίνωση της Citibank παρουσιάζει:

        1.) Μας δηλώνει ότι «το 73% των επενδύσεων σε τίτλους Lehman Brothers είναι πελάτες της Citi Gold» άρα το υπόλοιπο 27% δεν είναι πελάτες της Citi Gold. Αποτελεί λοιπόν, μια ομολογία της τράπεζας ότι διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα σε όλους τους πελάτες της, αντίθετα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζα της Ελλάδος για την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος.

        2.) Η Citibank δηλώνει ότι  «Πελάτες με επενδύσεις κάτω των 25.000€ αποτελούν το 35%». Επίσης αυτή η δήλωση αποτελεί ομολογία της τράπεζας ότι απευθυνόταν ακόμα και σε μικρούς πελάτες σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζα της Ελλάδος για την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος.

      3.) «Το 68% των πελατών είχαν μη συντηρητικό προφίλ» που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 32% είχε συντηρητικό προφίλ επομένως και αυτό αποτελεί μια δήλωση της τράπεζας ότι διέθεταν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε όλους. Αν λάβουμε υπόψη μας τον τρόπο μέτρησης του συντηρητικού ή όχι προφίλ των πελατών τους αυτό δηλώνει περίτρανα ότι η τράπεζα χρησιμοποίησε ως άλλοθι το συγκεκριμένο τρόπο αξιολόγησης των πελατών της.

      4.) Ο κος Κασμάς ο οποίος είναι ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας δήλωσε ότι «προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εις βάρος της Citibank μόλις 12 πελάτες της από τους  2.164 που είχαν επενδύσει σε προϊόντα της Lehman Brothers» ενώ προσποιείται ότι αγνοεί ότι ήδη κατατίθενται δικόγραφα από 250 και πλέον πελάτες οι οποίοι, έχουν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα μέχρι τις 19/03/2009. Οι πελάτες αυτοί προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί είναι δεδομένο ότι προχωρούν στις αγωγές τους αλλιώς δε θα είχε καμιά έννοια η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

       5.) «Γιατί ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας αποκρύπτει ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζήτησε ποινική δίωξη εις βάρος της τράπεζας από την Εισαγγελία Αθηνών;» πράγμα το οποίο είναι προϊόν εκατοντάδων καταγγελιών από τους 2.164 πελάτες τους που κατέφυγαν στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

      6.)  Οι δηλώσεις της τράπεζας εστιάστηκαν στη λεπτομερή ενημέρωση και τον τρόπο διάθεσης των προϊόντων, δεν απαντούν όμως στο ερώτημα «Πώς το 100%  μπορεί να σημαίνει κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως εγγυημένο;» Η ερώτηση και η απορία όλων μας περιμένει απάντηση εδώ και 6 μήνες. «Πώς ένας απλός καταθέτης της τράπεζας μπορεί να αξιολογήσει ότι το 100% προστατευμένο κεφάλαιο ενός προϊόντος που του διαθέτει η τράπεζα δεν είναι 100% προστατευμένο και το οποίο δεν το αξιολόγησε ποτέ της;» «Όταν η Citibank προτείνει ένα προϊόν 100% εγγυημένο κάνοντας χρήση του λογοτύπου και της φήμης της, δεν οφείλει να έχει αξιολογήσει αυτό το προϊόν από πριν; »«Το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας δεν αποτελεί πιθανότητα απώλειας κεφαλαίου το οποίο τελικά δεν αποτυπώνεται στο 100%;» Άρα γνώριζε ή δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα και το 100% προστατευμένο κεφάλαιο δεν είναι 100% αλλά ένα άλλο ποσοστό.
«Το γεγονός ότι οι πελάτες πίστεψαν ότι η Citibank είχε λάβει μέτρα και είχε ασφαλίσει το προϊόν από ενδεχόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας μπορεί να αξιολογηθεί και να απαντηθεί από την Citibank;»»


  Εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση της Citibank

1) Απάντηση Αρμόδιων Υπουργίων στην επερώτηση των 34 βουλετών στην Βουλή.

34 Βουλευτές υπέβαλαν επερώτηση σχετικά με την υπόθεση των «τοξικών» ομολόγων της Lehman Brothers στην Βουλή. Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων είναι οι ακόλουθες:

         ·  Απάντηση Υπουργείου Ανάπτυξης

«Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Βλάχος Γεώργιος και ο Γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης επέβαλαν πρόστιμο ύψους 1.000.000€ στην τράπεζα Citibank για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή στον τραπεζικό κλάδο.»

        ·  Απάντηση Υπουργείου Δικαιοσύνης

«Σε απάντηση της ερώτησης και κατά το μέρος που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης παρακαλώ να ενημερώσετε ότι όπως προκύπτει από το υπ. Αριθμ. 200103/13-3-09 έγγραφο της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών σχηματίστηκε η υπ. αριθμ. ΑΒΜ Α09/ΟΙ.F./64 ποινική δικογραφία κατόπιν της από 2-2-09 μηνυτήριας αναφοράς του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Στη συνέχεια, με την από 6-2-09 παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, η οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα σε εξέλιξη. Επισημαίνεται ότι αυτονόητα κατά Συνταγματική επιταγή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο δικαιοδοτικό έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» 

2) Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Ευρώπη.

Η γερμανική τράπεζα Frankfurter Sparkasse έχασε για πρώτη φορά μία δίκη ενός θύματος της Lehman Brothers. Ο δικαστής καταδίκασε την τράπεζα σε ολοσχερή αποζημίωση (50.000 €) του πελάτη της, στον οποίο πούλησε τα γνωστά προϊόντα της Lehman. Η απόφαση στηρίχθηκε στις εσφαλμένες συμβουλές της τράπεζας προς τον πελάτη της. Το γεγονός αυτό, τόσο όσον αφορά τις τράπεζες γενικότερα που διέθεταν τα Lehman Certificates, όσο ιδιαίτερα τη Citibank, είναι αρκετά σημαντικό για τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα τους, καθώς επίσης για την περαιτέρω εξέλιξη της κρίσης. Το Stress test, στο οποίο έχουν υποβληθεί 19 αμερικανικές τράπεζες από την κυβέρνηση της χώρας, έχει στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένες τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν στο μέλλον, υπό τις νέες συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στις Η.Π.Α. (μείωση της κατανάλωσης κλπ). Οι δύο μεγαλύτερες όμως (Bank of America, Citigroup) δεν φαίνεται να «περνούν τις εξετάσεις», αφού χρειάζονται επί πλέον κεφάλαια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων. 

3) Η Credit Suisse αποζημιώνει τα θύματα της Lehman Brothers.

Μετά από σειρά οργανωμένων παραστάσεων και δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών της Οργάνωσης καταναλωτών της Γαλλόφωνης Ελβετίας η τράπεζα Credit Suisse δέχθηκε τελικά να αποζημιώσει τα θύματα προϊόντων Lehman που αγοράστηκαν μέσω της τράπεζας αυτής. Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους επενδυτές οι οποίοι είχαν διαθέσει τουλάχιστον το 20% της συνολικής τραπεζικής τους σχέσης στην Credit Suisse στα προϊόντα αυτά. Με τον τρόπο αυτό η μεγάλη αυτή Ελβετική τράπεζα αποδέχεται την ευθύνη της στην διάθεση των προϊόντων αυτών ανοίγοντας έτσι την πόρτα καί γιά ανάλογες αποζημιώσεις και από άλλα Ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα.  

4) Πρόστιμο 1.000.000€ από το Υπουργείο Ανάπτυξης στη Citbank για παραπλάνηση επενδυτών.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών που υποβλήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 2008 και αφορούσαν συναλλαγές για πώληση επενδυτικών προϊόντων της αμερικανικής τράπεζας Lehman Βrothers από τη Citibank, επέβαλε στην τελευταία, κατ´ εφαρμογή του άρθρου 13α παράγραφος 2 του ν. 2251/1994 «Προστασία των καταναλωτών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000.000 € για παράβαση των άρθρων: 9γ «Απαγόρευση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών», 9δ «Παραπλανητικές πράξεις» και 9ε «Παραπλανητικές παραλήψεις» του ν. 2251/1994. Η σχετική δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Βλάχου έχει ως εξής:
«Επιβάλλουμε σήμερα χρηματικό πρόστιμο 1.000.000 € στην Τράπεζα Citibank, για την προώθηση στην αγορά προϊόντων της Lehman Brothers (Λήμαν Μπράδερς). Μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας, τα στοιχεία των οποίων επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, υπό το συντονισμό του Γ.Γ. Καταναλωτή κ. Γιάννη Οικονόμου προέκυψε ευθύνη για την Citibank διότι δεν ενημέρωσε, σωστά, ως όφειλε το επενδυτικό κοινό για το ρίσκο των προϊόντων της Lehman Brothers που προωθούσε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών και να επιβάλουμε κανόνες στην λειτουργία της αγοράς. Γι´ αυτό καλούμε όλους να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους με συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία που όλοι υπηρετούμε».

Ο κος Νίκος Πιτσούλης συντονιστής της Ένωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων - LEHMAN BROTHERS  αναφορικά με την επιβολή του προστίμου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η πολιτεία απάντησε στις πρόσφατες καταγγελίες εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών κατόχων τίτλων - Lehman Brothers που προμηθεύτηκαν από την Citibank και επέβαλλε πρόστιμο 1.000.000€ στην τράπεζα γιατί αναγνώρισε τις ευθύνες καθώς και τις παραπλανητικές μεθόδους που χρησιμοποίησε για την διάθεση των τοξικών ομολόγων στο Ελληνικό κοινό. Με την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Καταναλωτή να παραπέμψει την Citibank στην Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της Διοίκησης της τράπεζας, ανοίγουν πλέον τον δρόμο για την επιστροφή των οικονομιών από την Citibank. Επιπρόσθετα, η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα μας και δίνει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την προστασία της τραπεζικής πίστης του Έλληνα καταναλωτή.»


  Τα Νέα από τα Δικηγορικά Γραφεία

1) Κατατέθηκε στις 13/04/2009 από το δικηγορικό γραφείου του κου Λυκουρέζου η υπό στοιχεία Α.Β.Μ. Δ09/2048 έγκληση – μηνυτήρια αναφορά κατά: (α) των μελών του Δ.Σ. της τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «Citibank International Plc», (β) του Χρήστου Βασιλειάδη, Γενικού Διευθυντή της Citibank Ελλάδας και κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος με προξενηθείσα ζημία που υπερβαίνει τις 73.000 €. Παράλληλα, δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής για την αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που σας προξένησε η άδικη, υπαίτια και αξιόποινη συμπεριφορά των εγκαλουμένων.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών κ. Ορνεράκης αναφορικά με την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως από το 8ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών. Ειδικότερα, ο Εισαγγελέας ζητά από την Πταισματοδίκη να λάβει καταθέσεις από το σύνολο των εγκαλούντων προκειμένου να εξειδικεύσουν τη ζημία, την οποία υπέστησαν από την παράνομη συμπεριφορά των μηνυομένων καθώς και να προσκομίσουν την αλληλογραφία που είχαν με την τράπεζα, τις συμβάσεις τους και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο σχετίζεται με την υπόθεση. 

2) Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε στις 11.3.2009 η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κατά της Τράπεζας Citibank για την διάθεση προϊόντων Lehman στην Ελλάδα που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κ. Κόκκινου για λογαριασμό δεκάδων επενδυτών από κοινού με την αντίστοιχη αίτηση του δικηγορικού γραφείου του κ. Λυκουρέζου. Κατά την διάρκεια της μακράς αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Κόκκινος ανέπτυξε την συμβατική ευθύνη της Τραπέζης έναντι των καταθετών όπως αυτή αυστηρά προσδιορίζεται από την Κοινοτική οδηγία MIFID ενώ επίσης εστίασε στην μεσοπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Τράπεζας.

Έπεται να εκδικαστεί μία ακόμα αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης που κατατέθηκε από το ίδιο γραφείο κατά της Citibank για λογαριασμό και άλλων επενδυτών η οποία έχει προσδιοριστεί να δικαστεί στις 06.07.2009, ενώ επίκεινται και τακτικές αγωγές ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα το δικηγορικό γραφείο του κ. Κ. Κόκκινου δραστηριοποιείται ενεργά στις διεθνείς διαστάσεις και προοπτικές του θέματος αυτού τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην Αμερική όπου ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ με ειδικότητα σε μαζικές αγωγές το «Lieff Cabraser, Heimann & Bernstein LLP» θα ερευνήσει την υπόθεση περαιτέρω.

  Ενέργειες Προβολής & Δημοσιότητας

Κατά την διάρκεια της περιόδου Μαρτίου – Απριλίου 2009, για την δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκειμένου να ενημερώσουμε αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη τόσο για την περιπέτεια που περνάμε όλοι με την Citibank, όσο και για την εξέλιξη της όλης μας προσπάθειας, ειδικότερα ο κος Νίκος Πιτσούλης καθώς και ο κος Χρυσόστομος Τικταμπανίδης, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της «Ένωσης Πολιτών Κατόχων τίτλων – Lehman Brothers» έδωσαν συνεντεύξεις στα ακόλουθα Μ.Μ.Ε.:
1.  Δόθηκαν συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Skai FM, Kokkino FM, Star FM

2.   Δημοσιεύθηκαν άρθρα σε εφημερίδες / ηλεκτρονικές εφημερίδες και συγκεκριμένα: στα Νέα, την Ναυτεμπορική,  στην Ημερησία, στην Καθημερινή, στην Ελευθεροτυπία, στην capital.gr, Έθνος, Ο Κόσμος του Επενδυτή, Ριζοσπάστης, e-tipos.gr, kerdos.gr, emprosnet.gr και skai.gr.

3. Δόθηκαν συνεβτεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια: MEGA, ALTER, NET, SKAI, ERT3 καθώς και στο διαδικτυακό κανάλι TVXS.gr

Όλα το υλικό τεκμηρίωσης μπορείτε να το βρείτε στο site μας http://www.fpolites.gr/ και συγκεκριμένα:

    · Τα video των συνεντεύξεων στα τηλεοπτικά κανάλια μπορείτε να τα βρείτε στον υπερσύνδεσμο: http://www.fpolites.gr/index.phpoption=com_expose&Itemid=38

     · Τα άρθρα των εφημερίδων – εντύπων που αφορούν στην υπόθεση μας μπορείτε να τα βρείτε στον υπερσύνδεσμο: http://www.fpolites.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=20&Itemid=36

[ Πίσω ]
  Σε αυτό το τεύχος
• Συναντήσεις Επενδυτών - Αποφάσεις   που πάρθηκαν
• Ενέργειες που υλοποιήθηκαν από την   συντονιστική επιτροπή
• Ενέργειες Προβολής & Δημοσιότητας
• Νέα από τα δικηγορικά γραφεία
• Χρήσιμες Πληροφορίες
  Χρήσιμες Πληροφορίες
• Μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε μέσω του website που έχουμε αναπτύξει www.fpolites.gr. Εκεί μπορείτε να διαβάζετε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση μας καθώς και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους επενδυτές αλλά και να θέσετε ενδεχόμενα ερωτήματα μέσω του forum που έχει αναπτυχθεί.
• Αν έχετε γνωστούς δημοσιογράφους που θα μπορούσαν να προωθήσουν αλλά και να προβάλουν το θέμα στα ΜΜΕ. Παρακαλούμε αποστείλατε τα στοιχεία τους στο γραφείο συντονισμού στην Λάρισα υπόψη της κας Μεσημέρη Φαίη
• Συντονιστικό Γραφείο Λάρισας
Παλαιολόγου 19, 41223, Λάρισα
Τηλ: 2410-554045
Fax: 2410-550333
Mail: info@bee.gr
Υπεύθυνη επικ/νίας: Μεσημέρη Φαίη
• Ο λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς όπου ο καθένας θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 50€. Ο λογαριασμός είναι: EUR 5608-038775-100. Ο κάθε καταθέτης θα πρέπει να δηλώνει το όνομα του και να στέλνει το καταθετήριο στο fax: 2410-550333.
• Ο επόμενος κύκλος δικογράφων πρέπει να είναι εξ ίσου μαζικός προκειμένου να διατηρηθεί μία υπολογίσιμη βαρύτητα αλλά και ουσιαστική πίεση διαπραγμάτευσης.Για τον σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι καταθέτες / επενδυτές κάτοχοι προϊόντων LEHMAN που δεν έχουν ακόμη προσφύγει στην δικαιοσύνη να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν (με ελεύθερη επιλογή του δικηγόρου της αρεσκείας τους), αφού δεν προβλέπεται στην χώρα μας ΚΑΜΙΑ αυτόματη δικαστική αποζημίωση παθόντων χωρίς να υπάρχει αίτημα δικαστικής προστασίας (μέσω κάποιου δικογράφου) από το συγκεκριμένο άτομο. (όπως π.χ. στις ΗΠΑ)
 

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr