Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083668_519.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers

Ενημερωτικό Δελτίο / 2o Newsletter - Citibank

  Χαιρετισμός

Αγαπητές φίλες & φίλοι,
Αυτό είναι το δεύτερο ενημερωτικό δελτίο που αφορά στην υπόθεση των τοξικών ομολόγων της Lehman Brothers για την περίοδο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2009.
Όπως θα έχετε ενημερωθεί από τα ΜΜΕ υπάρχει θετική εξέλιξη στην υπόθεση μας και αυτή είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Εισαγγελία Αθηνών εναντίον της Citibank. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δικαίωσης χιλιάδων Ελλήνων επενδυτών, θυμάτων των «τοξικών» ομολόγων της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers.

  Εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση της Citibank

Ύστερα από την αναφορά που υπέβαλε το Δικηγορικό γραφείο του κου Γ.Κόκκας & Συνεργάτες στον Συνήγορο του Καταναλωτή καθώς επίσης και την αναφορά που υπέβαλε το Δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου ενώπιον της Γενικής Γραμματείας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών της Διοίκησης της Citibank προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων και συγκεκριμένα απάτης σε βάρος των καταναλωτών που αγόρασαν τα «τοξικά ομόλογα» από την εν λόγω τράπεζα.
Αυτό αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την πορεία της υποθέσεως καθώς για πρώτη φορά αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία μέσω μιας Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής την άμεση εμπλοκή της Citibank στην υπόθεση και την ευθύνη της για τον τρόπο διάθεσης των προϊόντων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό

  Τα Νέα από τα Δικηγορικά Γραφεία

* Σε δεύτερο γύρο ομαδικής κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων προχώρησε το Δικηγορικό γραφείο του κ. Κόκκινου αναπτύσσοντας ένα συμπαγές μέτωπο 36 καταθετών με όγκο απαιτήσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η διαδικασία έχει προσδιορισθεί να εκδικαστεί στις 10 Απριλίου 2009.
Η προηγούμενη ομαδική αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης που υποβλήθηκε από το Δικηγορικό γραφείο του κ. Κόκκινου μαζί με την αντίστοιχη του Δικηγορικού γραφείου του κ. Λυκουρέζου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 11 Μαρτίου 2009 παράλληλα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δικηγορικού γραφείου του κ. Λυκουρέζου. Τέλος υφίσταται διαρκής επαφή και επικοινωνία με μεγάλα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού και με καθηγητές Πανεπιστημίου στην Γερμανία Ελβετία και αλλού για Πανευρωπαϊκό συντονισμό ενεργειών και κινήσεων καθώς και για επικείμενη διεθνή συνάντηση ευρωπαϊκών δικηγορικών γραφείων που ασχολούνται με την διάθεση προϊόντων Lehman brothers στις χώρες τους

* Πραγματοποιείται συνάντηση των δικηγορικών γραφείων όλων των Ευρωπαϊκών χωρών που εμπλέκονται στην υπόθεση των «τοξικών» ομολόγων της Lehman Brothers στην Ζυρίχη στις 26 Φεβρουαρίου 2009. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η αλληλοενημέρωση των δικηγόρων και η διαμόρφωση κοινής στρατηγικής διεκδίκησης των χρημάτων των πελατών τους από τις τράπεζες.

* Ενόψει της υποβολής από το Συνήγορο του Καταναλωτή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Αθηνών εναντίον της Citibank, το Δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου προχωράει στην κατάθεση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για λογαριασμό των πελατών του όπου ζητείται η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων της Citibank.

* Επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συνεκδικάστηκαν στις 13.1.2009 από το Δικηγορικό Γραφείο Γ. Κόκκας & Συνεργάτες εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1140 / 2009 απόφαση, η οποία δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα, καθ’ όσον η κ. Πρόεδρος δεν διέκρινε κίνδυνο, αφού η Citibank «…δεν έχει τεθεί σε εκκαθάριση, ούτε υπόκειται σε εντολή διαχείρισης». Στα θετικά σημεία της απόφασης συγκαταλέγεται η παραδοχή της κ. Προέδρου ότι η εναγομένη βρετανική εταιρία Citibank International Plc νομιμοποιείται να δικαστεί (η όλη υπόθεση) στην Ελλάδα κατά το ελληνικό δίκαιο και ότι αυτή η τράπεζα ήταν η πωλήτρια των επίδικων προϊόντων και επομένως πιθανολογήθηκαν, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες της τράπεζας έναντι των επενδυτών.
Ήδη ολοκληρώνεται η σύνταξη των αγωγών των πελατών του Δικηγορικού Γραφείου, που πρόκειται να κατατεθούν εντός του μηνός Μαρτίου 2009.

  Ενέργειες Προβολής & Δημοσιότητας

Για την δημοσιοποίηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν κάποιες ενέργειες προβολής με στόχο να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη τόσο για την περιπέτεια που περνάμε όλοι με την Citibank, όσο και για την εξέλιξη της όλης μας προσπάθειας, ειδικότερα ο κος Νίκος Πιτσούλης καθώς και ο κος Χρυσόστομος Τικταμπανίδης, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της «Ένωσης Πολιτών Κατόχων τίτλων – Lehman Brothers» έδωσαν συνεντεύξεις στα εξής Μ.Μ.Ε.:
1. Δόθηκαν συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Skai FM, Velika FM, Palace FM
2. Δημοσιεύθηκαν άρθρα σε εφημερίδες και συγκεκριμένα: στα Νέα, στην Press Time, την Ναυτεμπορική, στο Πρώτο Θέμα, στην Ημερησία, στην Καθημερινή, στην Ελευθεροτυπία, στην capital.gr, Έθνος, Ο Κόσμος του Επενδυτή και skai.gr.
3. Δόθηκε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Thessalia TV.
4. Δημοσιεύθηκε στις 16/01/2009 ανακοίνωση στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» του Ν. Χανιών προκειμένου να προσελκύσουμε νέους επενδυτές που έχουν εξαπατηθεί από την Citibank.

[ Πίσω ]
  Σε αυτό το τεύχος
• Συναντήσεις Επενδυτών - Αποφάσεις   που πάρθηκαν
• Ενέργειες που υλοποιήθηκαν από την   συντονιστική επιτροπή
• Ενέργειες Προβολής & Δημοσιότητας
• Νέα από τα δικηγορικά γραφεία
• Χρήσιμες Πληροφορίες
  Χρήσιμες Πληροφορίες
• Μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε μέσω του website που έχουμε αναπτύξει www.fpolites.gr. Εκεί μπορείτε να διαβάζετε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση μας καθώς και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους επενδυτές αλλά και να θέσετε ενδεχόμενα ερωτήματα μέσω του forum που έχει αναπτυχθεί.
• Αν έχετε γνωστούς δημοσιογράφους που θα μπορούσαν να προωθήσουν αλλά και να προβάλουν το θέμα στα ΜΜΕ. Παρακαλούμε αποστείλατε τα στοιχεία τους στο γραφείο συντονισμού στην Λάρισα υπόψη της κας Μεσημέρη Φαίη
• Συντονιστικό Γραφείο Λάρισας
Παλαιολόγου 19, 41223, Λάρισα
Τηλ: 2410-554045
Fax: 2410-550333
Mail: info@bee.gr
Υπεύθυνη επικ/νίας: Μεσημέρη Φαίη
• Ο λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς όπου ο καθένας θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 50€. Ο λογαριασμός είναι: EUR 5608-038775-100. Ο κάθε καταθέτης θα πρέπει να δηλώνει το όνομα του και να στέλνει το καταθετήριο στο fax: 2410-550333.
• Ο επόμενος κύκλος δικογράφων πρέπει να είναι εξ ίσου μαζικός προκειμένου να διατηρηθεί μία υπολογίσιμη βαρύτητα αλλά και ουσιαστική πίεση διαπραγμάτευσης.Για τον σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι καταθέτες / επενδυτές κάτοχοι προϊόντων LEHMAN που δεν έχουν ακόμη προσφύγει στην δικαιοσύνη να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν (με ελεύθερη επιλογή του δικηγόρου της αρεσκείας τους), αφού δεν προβλέπεται στην χώρα μας ΚΑΜΙΑ αυτόματη δικαστική αποζημίωση παθόντων χωρίς να υπάρχει αίτημα δικαστικής προστασίας (μέσω κάποιου δικογράφου) από το συγκεκριμένο άτομο. (όπως π.χ. στις ΗΠΑ)
 

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr