Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083675_597_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Eξελίξεις ενεργειών μας σχετικά με την υπόθεση Citibank (21/11/08) Εκτύπωση E-mail

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση μας είναι οι εξής:

1. Διερευνάται από τα δικηγορικά γραφεία η δυνατότητα αποζημίωσης από το FSA (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου), όπως προβλέπεται ρητά στις περισσότερες συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι επενδυτές με τις Ελληνικές Τράπεζες.

2. Τα δικηγορικά γραφεία έχουν ήδη συγκεντρώσει έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται:
α) η υποβάθμιση της Lehman Brothers αρχικά σε Α- και στη συνέχεια σε Β+, για την οποία οι επενδυτές δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση από τις Τράπεζες-Αντιπροσώπους στην Ελλάδα και
β) η απόσυρση κεφαλαίων της κυριότερης Τράπεζας-αντιπροσώπου προϊόντων Lehman στην Ελλάδα, από τη Lehman μόλις 3 ημέρες πριν την αναγγελία πτώχευσης της τελευταίας.

3. Επίσης, κάποια δικηγορικά γραφεία προχώρησαν ήδη σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Τράπεζας, ενώ επίκειται η κατάθεση ασφ. μέτρων και από τα υπόλοιπα γραφεία

3.Έχουν αποσταλεί μέσω των δικηγορικών γραφείων εξώδικα προς την Τράπεζα με τα οποία ζητείται η προσκόμιση εγγράφων σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία πώλησης των επενδυτικών προϊόντων, την λίστα των υπαλλήλων-πωλητών κ.α.

4.Έχουν διατυπωθεί έγγραφα αιτήματα προς την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον Συνήγορο του Καταναλωτή. Αναμένονται οι γραπτές θέσεις των εν λόγω φορέων, ώστε να διαπιστωθεί η θέση των Διοικητικών Αρχών και να διερευνηθεί η πιθανότητα στοιχειοθέτησης ποινικών ευθυνών από στελέχη της Τράπεζας.

5. Επιπλέον, η επιστολή της Ένωσης προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού έχει διαβιβαστεί σε αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών από την οποία αναμένεται απάντηση εντός των προσεχών ημερών.

6. Τέλος, «ανακαλύφθηκαν» έγγραφα-Αποφάσεις της ΤτΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις οποίες αναφέρεται ότι η διάθεση συγκεκριμένων επενδυτικών προϊόντων επιτρέπεται μόνο μέσω private banking (δηλαδή μόνο όταν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση private banking μεταξύ Τράπεζας και επενδυτή).

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr