Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083670_716.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με την συμβιβαστική πρόταση από την Citibank Εκτύπωση E-mail

Επιστρέφει το 70% των χρημάτων για τα προϊόντα Lehman Brothers η Citibank
Γενική συνέλευση την Παρασκευή η ένωση πολιτών κατόχων προϊόντων Lehman
Όπως τονίζει η ανακοίνωση της τράπεζας η συγκεκριμένη προσφορά γίνεται "ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers" παρότι αναφέρει πως "η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση".

Η Citibank αναφέρει πως η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά "πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές".Συνάντηση σχετικά με την υπόθεση έχουν οι πολίτες κάτοχοι προϊόντων LehmanΑπό τη μεριά της, η Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothes έχει γενική συνέλευση την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 7.00μ.μ, στο ξενοδοχείο Athens Imperial έτσι ώστε να ενημερωθεί από δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση συμβιβασμού της Citibank για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης.

Στη συνέχεια τονίζεται πως ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης του. Το 70% της ονομαστικής αξίας των τίτλων της Lehman Brothers, που είχαν αγοράσει από καταστήματά της προσφέρει στους πελάτες της η Citibank σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "enet.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010
url: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=166432


Citibank: Επιστρέφει το 70% των ομολόγων της Lehman
Στην επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που είχαν επενδύσει πελάτες της σε ομόλογα της Lehman και τα οποία έχασαν, προχωράει η Citibank, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr. Η Τράπεζα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, προσφέρει στους πελάτες της το 70% της ονομαστικής  αξίας των Τίτλων Lehman Brothers, που αγόρασαν από τα Καταστήματά της.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η Citibank, με πρωταρχικό μέλημά της την ικανοποίηση των πελατών της, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την πρωτοφανή και απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, προχωρά σε μία ασυνήθιστη και σημαντική κίνηση καλής θέλησης και καλής πίστης". Παράλληλα, σημειώνεται πως η Τράπεζα κατέληξε στη συγκεκριμένη προσφορά ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers,  παρά το γεγονός ότι η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση. "Άλλωστε, η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά από τη Citibank, πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές".

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι "η εξαιρετικά ασυνήθιστη και σημαντική απόφαση της Citi αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Citibank στην ελληνική αγορά, όπου λειτουργεί για περισσότερα από 46 χρόνια".

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "capital.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/10/2010
url: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=977253


Τι λένε οι κάτοχοι των τίτλων της Lehman;
Η απόφαση της Citibank να προτείνει συμβιβαστική πρόταση προς τους επενδυτές που αγόρασαν από την τράπεζα προϊόντα της Lehman Brothers δικαιώνει τον αγώνα μας, αναφέρει σε ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλτων Lehman Brothers:

Επί 18 μήνες διεκδικήσαμε το δίκιο μας κινητοποιώντας την κοινή γνώμη και απευθυνόμενοι στα θεσμικά όργανα της χώρας τα οποία μας δικαίωσαν (βλέπε: συνημμένο αρχείο με το χρονικό του αγώνα μας)Όλες αυτές οι επιτυχίες στο δίκαιο αγώνα μας, οδήγησαν την Citibank σήμερα να προτείνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποζημίωσης σε μετρητά που έχει συμφωνηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο (70% + δικαστικά έξοδα), για τη συμβιβαστική επίλυση του θέματος, ενώ στην Ισπανία το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 55%, στο Βέλγιο ήταν 65% και στο Χονγκ Κονγκ το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 60%.

Για το λόγο αυτό, η «Ένωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 7.00μ.μ, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (επί της πλατείας Καραϊσκάκη), προκειμένου να λάβει ενημέρωση από τα δικηγορικά γραφεία, που εμπλέκονται στην υπόθεση, για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης έτσι ώστε, με πλήρη ενημέρωση και ψυχραιμία ο κάθε επενδυτής να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης του.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "imerisia.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010

url: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=31459147

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr