Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083668_442_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Στρατηγικός επενδυτής - Προϊόντα Lehman..στο ακουστικό Εκτύπωση E-mail
Γεφύρι της Αρτας πάει να γίνει η υπόθεση της αποζημίωσης των πολιτών που αγόρασαν δομημένα προϊόντα της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers μέσω της Citibank στην Ελλάδα.
Η υπόθεση αφορά 2.100 άτομα που αγόρασαν δομημένα προϊόντα ονομαστικής αξίας 110 εκατ. ευρώ μέχρι και το καλοκαίρι του 2008. Η στήλη είχε αναφέρει πριν από λίγο καιρό ότι οι εκτιμήσεις ήθελαν τις δύο πλευρές, δηλαδή τη Citibank και τους επενδυτές-πελάτες, να φτάνουν σε συμφωνία για το ύψος και τους όρους της αποζημίωσης στις 19 Μαΐου. Η αρχική ημερομηνία ήταν η 13η Μαΐου.
Ομως, το θέμα φαίνεται ότι έχει μπλέξει, καθότι είναι πιο πολύπλοκο απ' ό,τι πολλοί νόμιζαν με αποτέλεσμα οι γνωρίζοντες να μιλάνε πλέον για τις 25 Μαΐου ως την πιθανή νέα ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας, χωρίς όμως τίποτε να είναι σίγουρο. Από τα συμφραζόμενα η στήλη συμπεραίνει ότι κάποιοι επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν την πρόταση της Citibank, ενώ η τελευταία θα προτιμούσε να κλείσει οριστικά το θέμα με αποδοχή του προτεινόμενου συμβιβασμού από όλους τους εμπλεκομένους. Πάντως, η προτεινόμενη αποζημίωση φαίνεται ότι ξεπερνά το 65% της ονομαστικής αξίας των δομημένων ομολόγων της Lehman.
Το δεύτερο θέμα αφορά την αμοιβή των δικηγόρων που εκπροσωπούσαν τους επενδυτές. Η αποζημίωση εκτιμάται ότι θα είναι ποσοστό επί του συνολικού ποσού των 110 εκατ. ευρώ και ίσως διόλου ευκαταφρόνητη. Επομένως, θα πρέπει να βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος διαμοιρασμού της συνολικής αμοιβής ανάμεσα στους δικηγόρους. Ολα δείχνουν ότι το σίριαλ θα έχει συνέχεια.
Πηγή: Ηλεκτρονική Εφημερίδα "enet.gr" Δημοσιεύθηκε στις 20/05/2010
Url: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/05/2010&s=strathgikos-ependyths&c=oikonomia
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr