Ερώτηση για δομημένα «τοξικά» |
|
|
«Ανεξήγητη και ύποπτη ανοχή και συγκάλυψη» από την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του σκανδάλου σε βάρος 2.000 πολιτών (αγρότες, ηλικιωμένοι, απόφοιτοι δημοτικού κ.ά.) που ζημιώθηκαν πάνω από 110 εκατ. ευρώ από σύνθετα δομημένα «τοξικά» προϊόντα της Lehman Brothers, που διακινούσε η Citibank, καταγγέλλουν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Ειδικότερα κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης των τυχόν ευθυνών της Citibank, λόγω των φερόμενων στενών δεσμών που συνδέουν στελέχη της κυβέρνησης με την εν λόγω τράπεζα.
Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμη στην προσφυγή των επενδυτών, εν αντιθέσει προς την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή που υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της διοίκησης της τράπεζας.
Πηγή: Εφημερίδα "Έθνος" Δημοσιεύθηκε στις 10/03/2009
url: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=2642755
|