Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083664_831_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Ενέργειες Ένωσης Πολιτών

Σε αυτή την ενότητα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τη συντονιστική επιτροπή της ένωσης "Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων - LEHMAN BROTHERS".



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εκτύπωση E-mail

Η διαδικασία συμβιβασμού με την Citibank αναφορικά με τα τοξικά ομόλογα της Lehman Brothers ολοκληρώθηκε στις 30/06/2010 με το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών της Ένωσης να προχωράει σε συμβιβασμό. 

Όσοι εκ των καταθετών δεν προχώρησαν σε συμβιβασμό με την τράπεζα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας.

 
H σύνοψη των απόψεων των δικηγορικών γραφείων για τη συμβιβαστική πρόταση της CITIBANK Εκτύπωση E-mail

(+)  Η πρόταση της Citibank να καταβάλλει το 70% πλέον τα δικαστικά έξοδα στους Έλληνες επενδυτές αποτελεί την μεγαλύτερη συμβιβαστική πρόταση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

(+)  Οι συνθήκες της Ελληνικής οικονομίας είναι ρευστές και κρίνονται μάλλον ασταθείς για το επόμενο χρονικό διάστημα

(+)  Η ολοκλήρωση της διαδικασίας της δικαιοσύνης για όσους επιλέξουν να μην συμβιβαστούν θα παρουσιάσει καθυστέρηση που προσδιορίζεται από 4 έως 5 έτη.

(+)  Υπάρχει ενδεχόμενο τα δικαστήρια με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αποφασίσουν να δικαιώσουν τους επενδυτές αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να ζητήσουν την επιστροφή μέρους του κεφαλαίου που επενδύθηκε στην Citibank λόγω ποσοστού συνυπαιτιότητας του επενδυτή.

(+)  Το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον επενδυτή λόγω υποκειμενικών στοιχείων (απειρία οικονομικών, έλλειψη γραμματικών γνώσεων κλπ) και όχι σε αντικειμενικά στοιχεία ( πολιτική ενημέρωσης της τράπεζας, μη ενημέρωση των επενδυτών για τις αλλαγές τις πιστοληπτικής ικανότητας της Lehman Brothers κλπ).

(-)   Προηγούμενες νίκες σε επίπεδο θεσμικών οργάνων (Συνήγορος του καταναλωτή, Υπουργείο Ανάπτυξης, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Τράπεζα της Ελλάδος, Εισαγγελία Αθηνών)

(0) Οι προσωπικοί λόγοι, ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν ο καθένας ξεχωριστά (τα χρειάζομαι άμεσα τα χρήματα; Έχω να αξιοποιήσω τα χρήματα αυτά με κάποιο τρόπο που θα μου δώσει μεγαλύτερη απόδοση από το 30% που θα μου δώσει επιπλέον η τράπεζα συνεχίζοντας τη δίωξη της; κλπ)



 
Αποφάσεις Συνάντησης Συντονισμού στις 02/12/2009 Εκτύπωση E-mail
Χθες, Τετάρτη 02/12/2009 στις 6:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η 4η κατά σειρά συνάντηση συντονισμού, όλων των επενδυτών που απαρτίζουν την Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers, στη Αθηνά και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Novotel.
Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών της Ένωσης και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη συνάντηση προσήλθαν και νέα άτομα που πληροφορήθηκαν για τη συγκέντρωση από τα ΜΜΕ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα Δικηγορικά Γραφεία του κου Λυκουρέζου, του κου Κων/νου Κόκκινου, του κου Κ. Βουλκίδη και του κου Γ. Κόκκα.
Το Δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου παρουσίασε την σημασία των τελευταίων αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Τράπεζας της Ελλάδος που υπέβαλαν πρόστιμο εναντίον της Citibank.
Τα υπόλοιπα Δικηγορικά γραφεία παρουσίασαν την εξέλιξη των υποθέσεων τους και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες τις απορίες αλλά και τους προβληματισμούς τους.
Στο τέλος της συνάντησης πάρθηκαν αποφάσεις από την ολομέλεια οι οποίες είναι οι ακόλουθες τέσσερις (4):
  • Να προχωρήσουμε στην προετοιμασία και ηλεκτρονική προβολή μέσω mail μιας επιστολής στην οποία θα ανακοινώνονται από τους επενδυτές οι αποφάσεις όλων των θεσμικών οργάνων (Υπουργείο Ανάπτυξης, Συνήγορος του Καταναλωτή, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζα της Ελλάδος) που προέκυψαν τον τελευταίο ένα χρόνο.
  • Να προχωρήσουμε στην προβολή της υπόθεση μας μέσω τηλεοπτικών εκπομπών όπως π.χ. κου Τριανταφυλλόπουλου, κου Πρετεντέρη, κου Τσίμα κ.λπ. ώστε να κατανοήσει η κοινωνία την απάτη που διενεργήθηκε εις βάρος μας.
  • Να επιδιωχθεί συνάντηση με τους πολιτικούς Αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τα θεσμικά όργανα αλλά και να τους ζητήσουμε να θωρακιστεί θεσμικά αλλά και νομικά  η κοινωνία ώστε να μην προωθηθούν στο μέλλον άλλα προϊόντα τέτοιου τύπου και με τέτοιες μεθόδους από τις τράπεζες.
  • Η διεκδίκηση από την τράπεζα σε περίπτωση συμβιβασμού θα πρέπει να περιλαμβάνει το κεφάλαιο, τους νόμιμους τόκους καθώς και ένα ποσό ηθικής βλάβης. 
  • Η καταβολή του ποσού των 50€ από όλους τους επενδυτές για τα τα επικοινωνιακά και διοικητικά έξοδα που απαιτεί αυτός ο αγώνας.
  •  
    Επιπλέον, θα πρέπει όσοι δεν έχουν κινηθεί νομικά σύντομα να κινηθούν διότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουμε τη δυναμική που χρειάζεται για την επίτευξη του στόχου μας. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ. Τέλος, προσπάθεια από όλους μας να φέρουμε κοντά μας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ που βρίσκονται στην ίδια περιπέτεια με εμάς.
 
Συνάντηση Συντονισμού όλων των επενδυτών στην Αθήνα στις 02/12/2009 Εκτύπωση E-mail

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η συντονιστική επιτροπή της «Ένωσης Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» αξιολογώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα:
     • Το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Citibank
     • Το πρόστιμο που επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδας στη Citibank

Είναι πλέον βέβαιη πως έκλεισε ο κύκλος όλων των απαντήσεων που αναμέναμε από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τα οποία τελικά καταδικάζουν τη Citibank για την προώθηση των προϊόντων της Lehman Brothers.

Όλοι μαζί, ενωμένοι καταφέραμε ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών εξελίξεων από την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά και συσπειρωμένοι προκειμένου να δικαιωθεί ο αγώνας μας που τώρα ξεκινάει.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαία και ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση όλων των επενδυτών που απαρτίζουν την ένωση μας, την Τετάρτη 02/12/2009 στο ξενοδοχείο Novotel Athens (4-6 Μιχαήλ Βόδα, πλησίον Πλατείας Ομονοίας) στις 18:00μ.μ.

Στην συνάντηση θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω: 
    • Παρουσίαση από τους δικηγόρους της μέχρι τώρα σημαντικών εξελίξεων της υπόθεσης μας
    • Ο στρατηγικός προγραμματισμός των δράσεων μας.
    • Παρουσίαση των δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση κατά το τελευταίο έτος.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας.
 

 
Πρωτότυπη Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Citibank για τα τοξικά ομόλογα Εκτύπωση E-mail
 dsc07619dsc07612

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/04/2009 με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος στις 12:00μ.μ. έξω από τα γραφεία της Citibank.

Ήταν εντυπωσιακός και πρωτότυπος ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η όλη εκδήλωση. Μεγάλος αριθμός εξαπατηθέντων κρατώντας πλακάτ που είχαν μια σειρά από μηνύματα παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο το οποίο είχε ετοιμαστεί ειδικά για την περίπτωση.

Tο σενάριο του θεατρικού δρώμενου αφορούσε στην πώληση των τοξικών ομολόγων από την Τράπεζα Citibank στους Έλληνες πολίτες και καυτηρίαζε τον ρόλο της Ελληνικής πολιτείας στην επίλυση του προβλήματος.

Το αίτημα της εκδήλωσης ήταν «η επιστροφή και του τελευταίου ευρώ από την Citibank η οποία με την συμπεριφορά της και τα μέσα που χρησιμοποίησε θεωρούμε ότι μας παραπλάνησε» και η επιδίωξη της ήταν:
1. Να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη
2. Να αναγνωρίσει η Citibank το δίκιο μας
3. Να εντοπίσουμε, να κινητοποιήσουμε αλλά και να φέρουμε κοντά μας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (2.170 σύμφωνα με την Citibank) που βρίσκονται στην ίδια περιπέτεια με εμάς.

Ο κος Νίκος Πιτσούλης συντονιστής της Ένωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers δήλωσε τα ακόλουθα: «Με αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας θέλουμε να παρουσιάσουμε και να επικοινωνήσουμε την εμπειρία μας με ένα πρωτότυπο τρόπο, αποφεύγοντας βίαιες ενέργειες και να εφαρμόσουμε καινοτομία, χρώμα και ενεργό δράση στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι ώρα να αναλάβουμε, πολίτες και κράτος, τις ευθύνες μας ώστε να μην συμβούν ποτέ ξανά παρόμοιες αυθαιρεσίες των τραπεζών»

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 10 από 15

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr