Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083663_488.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Τρέχουσες Εξελίξεις

Σε αυτή την κατηγορία ο επενδυτής έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers.



Πρώτη δικαστική απόφαση κατά της EUROBANK από το Δικηγορικό Γραφείο του κου Κόκκινου Εκτύπωση E-mail
Tο Δικηγορικό γραφείο ΚΟΚΚΙΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ανακοινώνει ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαιώσε πανηγυρικά τους πελάτες του που είχαν επενδύσει μέσω της τράπεζας  Eurobank  σε δομημένα προιόντα Lehman με την υπ αριθ. 8792/2010 απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων που εκδόθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2010.
Το δικαστήριο διατάσσει την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Τράπεζας μέχρι του αιτουμένου ποσού θεωρώντας μεταξύ των άλλων ότι η τράπεζα υπήρξε ο μόνος αντισυμβαλλόμενος του αιτούντος πελάτη του ο οποίος «καθοδηγούμενος από αυτήν συνήψε με την καθ ης δύο συμβάσεις για την τοποθέτηση των εν λόγω καταθέσεών του σε δομημένα προιόντα προστατευομένου κεφαλαίου.».
Σημειωτέον ότι πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση κατά της  Eurobank γιά την υπόθεση των δομημένων προιόντων  Lehman η οποία μέχρι τώρα αρνείτο πεισματικά οποιαδήποτε ευθύνη της στο θέμα αυτό, ενώ επίσης πρόκειται για την μόνη συντηρητική κατάσχεση που διατάχθηκε κατά οιασδήποτε τράπεζας στην Ελλάδα για προιόντα Lehman μετα την πτώχευση του Αμερικάνικου κολοσσού το 2008.
Το γραφείο του κ. Κόκκινου δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την εξέλιξη αυτή την οποία αποτιμά ως ιδιαιτέρως σημαντική για την πλήρη ικανοποίηση και αποζημίωση των ατόμων που τοποθέτησαν τις καταθέσεις τους στην Eurobank  σε προιόντα Lehman. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εκτύπωση E-mail

Η διαδικασία συμβιβασμού με την Citibank αναφορικά με τα τοξικά ομόλογα της Lehman Brothers ολοκληρώθηκε στις 30/06/2010 με το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών της Ένωσης να προχωράει σε συμβιβασμό. 

Όσοι εκ των καταθετών δεν προχώρησαν σε συμβιβασμό με την τράπεζα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας.


 



 
Απόσπασμα Έκθεσης σχετικά της συνεργασίας της Lehman Brothers με την Citibank Εκτύπωση E-mail

Ο διοριζόμενος από την Δικαιοσύνη, Anton Valukas, ο οποίος εξετάζει την πολύκροτη υπόθεση της Lehman Brothers συνέταξε έκθεση 2.200 σελίδων μέσω της οποίας αποδεικνύει ότι η JPMorgan Chase και Citigroup πιθανόν έπαιξαν ρόλο στην κατάρρευση της Lehman το Σεπτέμβριο του 2008, ζητώντας εχέγγυα απ’ την προβληματική τράπεζα λίγο πριν βαρέσει «κανόνι».

Ένα απόσπασμα της έκθεσης αυτής στο οποίο παρουσιάζει την συνεργασία της Citibank με την Lehman Brothers μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ!


 
Έγγραφη σύσταση – Πόρισμα από το Συνήγορο του Καταναλωτή Εκτύπωση E-mail

Ύστερα από καταθέσεις πελατών του δικηγορικού γραφείου Γ. Κόκκα & Συνεργατών στο Συνήγορο του  Καταναλωτή, η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή έστειλε εμπεριστατωμένη «Έγγραφη  σύσταση – Πόρισμα»  στην CITIBANK, με  την οποία  ζητά  με  απόλυτη  σαφήνεια  και  νομική  αρτιότητα την  επιστροφή  των  κεφαλαίων  των  καταθετών.           

Συγκεκριμένα, ο  Συνήγορος  του  Καταναλωτή  κ.  Ευάγ. Ζερβέας  υπογράφει  εκτενές  δωδεκασέλιδο  τεκμηριωμένο κείμενο  που  καταλήγει:

  • Απευθύνει σύσταση  προς  τη Τράπεζα CITIBANK Ιnternational  plc προβεί  σε  αποκατάσταση των ζημιωθέντων καταγγελλόντων – πελατών της στην προ της  συνάψεως  των  συμβάσεων κατάσταση  καταβάλλοντας σε  αυτούς τα  ποσά  κεφαλαίου που  αυτοί  επένδυσαν  σε τίτλους της   LEHMAN  BROTHERS, ως  αποζημίωσή τους βάσει  των  άρθρων  914, 919 ΑΚ  και  8 παρ. 1  Ν. 2551/1994.
  • Καλεί  την Τράπεζα CITIBANK  Ιnternational  plc  να του  γνωστοποιήσει  εγγράφως  εντός  δέκα (10)  ημερών, εάν  αποδέχεται  τα  διαλαμβανόμενα στην παρούσα  έγγραφη σύσταση.
  • Αποφασίζει  ότι  σε  περίπτωση  που  η  Τράπεζα  CITIBANK Ιnternational  plc δεν αποδεχθεί  τα διαλαμβανόμενα στην  παρούσα  σύσταση, τότε  ο  «Συνήγορος του  Καταναλωτή» θα  ενεργήσει  σύμφωνα με  τα διαλαμβανόμενα  στην  παρ.  5  του  άρθρου 4  του  Ν. 3297/2004 (ΦΕΚ Α’ 259/23.12.04).
 
Ποινική Δίωξη για απάτη κατά της Διοίκησης της Citibank για την υπόθεση της Lehman Brothers Εκτύπωση E-mail
Σήμερα, 13/01/2010 ανακοινώθηκε η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Citibank για την διάθεση των «τοξικών» προϊόντων της Lehman Brothers στην Ελλάδα, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά, που είχε καταθέσει στις 13/04/2009, το δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου για λογαριασμό 145 πελατών του κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Citibank International Plc, του κ. Χρήστου Βασιλειάδη, Γενικού Διευθυντή της Citibank Ελλάδας και κατά παντός υπευθύνου.

Τα προϊόντα αυτά, τα παρουσίαζε στους πελάτες της ως ασφαλή και εγγυημένα, πιστοποιημένα από το FSA και απέκρυψε από τους πελάτες της το γεγονός της υποβάθμισης της Lehman Brothers που πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες πριν την πτώχευσης της με αποτέλεσμα, να χάσουν τα χρήματα τους μετά την κατάρρευση του Αμερικάνικου Ομίλου.  

Η έρευνα συνεχίζεται σε ότι αφορά στους Βρετανούς υπηκόους του Δ.Σ. της Citibank ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στη Μ. Βρετανία.
Η δικογραφία για απάτη διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα διαχειριστεί την υπόθεση.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι είναι η πρώτη φορά που ασκείται ποινική δίωξη σε τράπεζα στην Ελλάδα ύστερα από την υπόθεση Κοσκωτά.

Ο κ. Νίκος Πιτσούλης, συντονιστής της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΙΤΛΩΝ  LEHMAN BROTHERS, δήλωσε:
 
«Η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της Διοίκησης της Citibank αποτελεί την επιβεβαίωση των αρχικών μας ισχυρισμών σύμφωνα με τους οποίους, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων της Lehman Brothers στην Ελλάδα, μέσω της Citibank, αποδεικνύεται: α) Απολύτως παράτυπος, όπως άλλωστε αποφάνθηκαν όλες οι διοικητικές αρχές της χώρας με την υποβολή των αντίστοιχων προστίμων. (Υπουργείο Ανάπτυξης, Συνήγορος του Καταναλωτή, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς& Τράπεζα της Ελλάδας.) β) Παράνομος όπως διατυπώνεται από την σημερινή απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών.
 
Οι αγώνες 14 μηνών επιβραβεύονται και αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οι πολίτες όταν διεκδικούμε συλλογικά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα επιβεβαιωνόμαστε και κερδίζουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τη συγχαίρουμε για την αμερόληπτη απόφασή της.
 
Με την απόφαση αυτή δίνεται ένα ισχυρό μήνυμα κατά της ασυδοσίας των τραπεζών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.
 
Προτρέπουμε λοιπόν, όλους τους εξαπατηθέντες να κινηθούν νομικά για την διεκδίκηση των χρημάτων τους, δεδομένου ότι έως και σήμερα από τα 2.100 άτομα που έχουν συνολικά εξαπατηθεί, μόνο τα 650 άτομα έχουν συνταχθεί μαζί μας στις δικαστικές μας διεκδικήσεις.»
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 10 από 16

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr