Το υποκατάστημα της Citibank μου επώλησε δύο επενδυτικά ομόλογα της Lehman Brothers στις 29.1Ο.2007. Δεν έγινε καμμία εξήγηση περί τίνος επρόκειτο,απλώς μου ετονίσθη ότι υπάρχει 100% εγγύηση του κεφαλαίου γιατί εγω είχα ζητήσει ρευστοποίηση της επένδυσής μου και προθεσμιακή κατάθεση. Κακώς δεν επέμενα στην αυστηρή τήρηση της εντολής μου.Περι Lehman δεν έγινε κανένας λόγος και έμεινα με την εντύπωση ότι εγγυητής ήταν η Citibank. Στον μηνιαίο λογαριασμο της τράπεζας μάλιστα εμφανιζόταν στο ένα από τα δύο ομόλογα ως εγγυητής η Citibank.
Tούς τελευταίους μήνες όταν εμφανίσθηκαν τα προβλήματα της Lehman κανείς δεν με ειδοποίησε, ώστε να λάβω τα μέτρα μου, παρά το ότι συνεχώς πρσπαθούσαν να μου πουλήσουν και άλλα προιόντα τους και με επισκέπτονταν γι αυτό.
Kαι βέβαια είμαι υπεύθυνος αφού υπέγραφα ο,τι μου φέρναν. Ωστόσο η τακτική του μάρκετινγκ της τράπεζας καλλιεργούσε την εμπιστοσύνη που τους έδειχνα ως ειδικούς. Δεν υπήρχε μάλιστα χρόνος για πολλή σκέψη, αφού έστελναν τα συμβόλαια με κούριερ και δεν υπήρχε περιθώριο για ανάγνωση.Δεν θέλω να αρνηθώ ότι φέρθηκα ηλίθια, εκείνο που θέλω να πω είναι ότι η τράπεζα δεν συμπεριφέρθηκε ως επενδυτικός σύμβουλος όπως πίστευα, αλλά ότι τώρα μου φαίνεται ότι προωθούσε τα δικά της άγνωστα σε μένα συμφέροντα.
Ειμαι μια παρομοια περιπτωση τον 10/2007 και μου εκαναν χαρη διοτι για να επενδυση καποιος επρεπε να διαθεση απο 50000 ευρω και πανω αλλα ημουν πολλα χρονια πελατης και με εβαλαν με 10000 ευρω μονο(τυχερος) και τωρα.......