Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083658_222_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Ποινική Δίωξη για απάτη κατά της Διοίκησης της Citibank για την υπόθεση της Lehman Brothers Εκτύπωση E-mail
Σήμερα, 13/01/2010 ανακοινώθηκε η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Citibank για την διάθεση των «τοξικών» προϊόντων της Lehman Brothers στην Ελλάδα, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά, που είχε καταθέσει στις 13/04/2009, το δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου για λογαριασμό 145 πελατών του κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Citibank International Plc, του κ. Χρήστου Βασιλειάδη, Γενικού Διευθυντή της Citibank Ελλάδας και κατά παντός υπευθύνου.

Τα προϊόντα αυτά, τα παρουσίαζε στους πελάτες της ως ασφαλή και εγγυημένα, πιστοποιημένα από το FSA και απέκρυψε από τους πελάτες της το γεγονός της υποβάθμισης της Lehman Brothers που πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες πριν την πτώχευσης της με αποτέλεσμα, να χάσουν τα χρήματα τους μετά την κατάρρευση του Αμερικάνικου Ομίλου.  

Η έρευνα συνεχίζεται σε ότι αφορά στους Βρετανούς υπηκόους του Δ.Σ. της Citibank ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στη Μ. Βρετανία.
Η δικογραφία για απάτη διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα διαχειριστεί την υπόθεση.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι είναι η πρώτη φορά που ασκείται ποινική δίωξη σε τράπεζα στην Ελλάδα ύστερα από την υπόθεση Κοσκωτά.

Ο κ. Νίκος Πιτσούλης, συντονιστής της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΙΤΛΩΝ  LEHMAN BROTHERS, δήλωσε:
 
«Η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της Διοίκησης της Citibank αποτελεί την επιβεβαίωση των αρχικών μας ισχυρισμών σύμφωνα με τους οποίους, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων της Lehman Brothers στην Ελλάδα, μέσω της Citibank, αποδεικνύεται: α) Απολύτως παράτυπος, όπως άλλωστε αποφάνθηκαν όλες οι διοικητικές αρχές της χώρας με την υποβολή των αντίστοιχων προστίμων. (Υπουργείο Ανάπτυξης, Συνήγορος του Καταναλωτή, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς& Τράπεζα της Ελλάδας.) β) Παράνομος όπως διατυπώνεται από την σημερινή απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών.
 
Οι αγώνες 14 μηνών επιβραβεύονται και αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οι πολίτες όταν διεκδικούμε συλλογικά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα επιβεβαιωνόμαστε και κερδίζουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τη συγχαίρουμε για την αμερόληπτη απόφασή της.
 
Με την απόφαση αυτή δίνεται ένα ισχυρό μήνυμα κατά της ασυδοσίας των τραπεζών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.
 
Προτρέπουμε λοιπόν, όλους τους εξαπατηθέντες να κινηθούν νομικά για την διεκδίκηση των χρημάτων τους, δεδομένου ότι έως και σήμερα από τα 2.100 άτομα που έχουν συνολικά εξαπατηθεί, μόνο τα 650 άτομα έχουν συνταχθεί μαζί μας στις δικαστικές μας διεκδικήσεις.»
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr