Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083670_63_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Δικαιώθηκαν οι καταθέτες που είχαν επενδύσει σε «τοξικά» προϊόντα της Lehman Brothers Εκτύπωση E-mail

Τον δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στους 2.000 και πλέον Eλληνες που είχαν επενδύσει σε «τοξικά», υψηλού ρίσκου προϊόντα της Lehman Brothers ανοίγει δικαστική απόφαση-σταθμός του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο με την υπ' αριθμ. 19932/09 απόφασή του δικαίωσε καταθέτη της Citibank που παροτρυνάμενος από την τράπεζα αγόρασε προϊόντα της Lehman Brothers.
Το δικαστήριο καταδίκασε τη Citibank και την υποχρέωσε να επιστρέψει στον καταθέτη όλο το κεφάλαιό του και μάλιστα έντοκα ενώ το δικαστήριο προχώρησε περαιτέρω κρίνοντας ότι η απόφασή του είναι προσωρινά εκτελεστή. Η Eνωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα δεδομένου ότι αποτελεί δεδικασμένο στη χώρα μας για την ικανοποίηση και των άλλων καταθετών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη στους οποίους η Citibank διέθεσε τα συγκεκριμένα προϊόντα».
Ο κ. Ν. Πιτσούλης, πρόεδρος της Eνωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers δήλωσε: «Yστερα από τα πρόστιμα που επέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της Citibank αλλά και μετά την αποστολή της υπόθεσης στην Εισαγγελία από την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή για την διερεύνηση των ποινικά κολάσιμων πράξεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Citibank, έρχεται σήμερα η πρώτη απόφαση της δικαιοσύνης η οποία επιβάλλει στην τράπεζα να επιστρέψει σε καταθέτη της όλο το κεφάλαιό του και μάλιστα εντόκως.
Με το δικαστήριο αυτό κλείνει ο κύκλος ενός αγώνα ο οποίος ξεκίνησε τον Δεκέμβρη για την επιστροφή των χρημάτων όλων των καταθετών της Citibank που επένδυσαν σε ομόλογα της Lehman Brothers. Η νίκη μας είναι συντριπτική κατά της Citibank και δίνει ένα μήνυμα για την ασυδοσία των τραπεζών στη χώρα μας».

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "express.gr" Δημοσιεύθηκε στις 02/07/2009
url: http://vwww.express.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=186862&Itemid=132

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr