Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083671_919_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
2.000 «θύματα» της Lehman Brothers περιμένουν δικαίωση Εκτύπωση E-mail

Πάνω από δυο χιλιάδες Ελληνες αφορά η απόφαση - σταθμός του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους είχαν επενδύσει στα «τοξικά» ομόλογα της Lehman Brothers κι έχασαν τις οικονομίες τους μετά την κατάρρευση του αμερικανικού κολοσσού.
Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι πανομοιότυπη και με το ίδιο σκεπτικό, μ εκείνη που εξέδωσε αστικό δικαστήριο του Αμβούργου πριν μια εβδομάδα περίπου. Δέχεται ότι ο επενδυτής δε διέθετε οποιασδήποτε μορφής ειδική εκπαίδευση ή εμπειρία, για να λαμβάνει τέτοιου είδους επενδυτικές αποφάσεις, πολύ περισσότερο αποφάσεις που αφορούσαν τα εξαιρετικά περίπλοκα και επισφαλή προιόντα που έγιναν γνωστά στην Ελλάδα ως δομημένα ή "τοξικά" ομόλογα. Θεωρεί επίσης, πως η τράπεζα, που θα μπορούσε να του εξηγήσει περί τίνος πρόκειται, δεν ενημέρωσε με κατανοητό τρόπο τον ενάγοντα για όλες τις πτυχές και τους κινδύνους των επενδυτικών επιλογών που του πρότεινε κι εκείνος προσυπέγραφε χωρίς να προβάλλει αντιρρήσεις.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημέριδα "Enet.gr" Δημοσιεύθηκε 02/07/2009
url: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=59885

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr