Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083665_237_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Εκτός Dow Jones οι μετοχές των GM και Citigroup Εκτύπωση E-mail

Τη διαγραφή των μετοχών της General Motors και Citigroup από τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones Industrial Average των αμερικανικών blue chip αποφάσισαν οι αμερικανικές αρχές.

Οι μετοχές των General Motors Corp. (GM) και Citigroup Inc. (C) θα αντικατασταθούν στον Dow Jones Industrial Average από τις Cisco Systems Inc. (CSCO) και Travelers Co. (TRV), αντίστοιχα. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στο άνοιγμα των συναλλαγών την επόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Η GM κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σήμερα στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών για την αναδιάρθρωση της γιγαντιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πτώχευση στερεί αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής στη σύνθεση του δείκτη.

Η Citigroup αφαιρείται από τη σύνθεση του δείκτη καθώς "η τράπεζα βρίσκεται στο μέσο μιας σημαντικής προσπάθειας αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του μεριδίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο ίδρυμα", δήλωσε ο επικεφαλής του Dow Jones, Robert Thomson.

"Ελπίζουμε πραγματικά ότι από την στιγμή που η τράπεζα θα έχει ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση της θα είμαστε σε θέση να επανεξετάσουμε την ένταξη της – η Citigroup αποτελεί ένα φημισμένο ίδρυμα, όχι μόνο στη χώρα αυτή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο", συμπλήρωσε.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "capital.gr" Δημοσιεύθηκε στις 01/06/2009
url: http://www.capital.gr/news.asp?id=746999

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr