Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083664_622.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Lehman-Stress test Citibank Εκτύπωση E-mail

Η γερμανική τράπεζα Frankfurter Sparkasse έχασε για πρώτη φορά μία δίκη ενός θύματος της Lehman Brothers. Ο δικαστής καταδίκασε την τράπεζα σε ολοσχερή αποζημίωση (50.000 €) του πελάτη της, στον οποίο πούλησε τα γνωστά προϊόντα της Lehman. Η απόφαση στηρίχθηκε στις εσφαλμένες συμβουλές της τράπεζας προς τον πελάτη της.

Το γεγονός αυτό, τόσο όσον αφορά τις τράπεζες γενικότερα που διέθεταν τα Lehman Certificates, όσο ιδιαίτερα τη Citibank, είναι αρκετά σημαντικό για τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα τους, καθώς επίσης για την περαιτέρω εξέλιξη της κρίσης.Το Stress test, στο οποίο έχουν υποβληθεί 19 αμερικανικές τράπεζες από την κυβέρνηση της χώρας, έχει στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένες τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν στο μέλλον, υπό τις νέες συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στις Η.Π.Α. (μείωση της κατανάλωσης κλπ). Οι δύο μεγαλύτερες όμως (Bank of America, Citigroup) δεν φαίνεται να «περνούν τις εξετάσεις», αφού χρειάζονται επί πλέον κεφάλαια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων.   

Πηγή: www.kbanalysis.com

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr