Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083661_163_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Θέατρο τού παραλόγου με τη Lehman Εκτύπωση E-mail

Με θεατρικό δρώμενο έξω από κατάστημα της Citibank στην πλατεία Συντάγματος χθες στις 12 το μεσημέρι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι είχαν αγοράσει τοξικά ομόλογα της Lehman Brothers μέσω της Citibank. «Από το πουθενά», όπως υποστήριξαν, έχασαν τα χρήματά τους, τα οποία είχαν εμπιστευτεί στη Citibank. Με τέτοιο πρωτότυπο τρόπο θέλησαν να δείξουν πως «εξαπατήθηκαν», όπως τόνισαν, από την τράπεζα.

Ο ένας ηθοποιός που υποδυόταν την τράπεζα κρατούσε και ένα πούρο, ο άλλος υποδυόταν έναν εργαζόμενο που δούλευε σκληρά και κατέθετε μια ζωή τις οικονομίες του στη Citibank για ασφάλεια, ενώ το ελληνικό κράτος υποδυόταν μια κυρία που κοιμόταν... Την ξυπνούσε ο εργαζόμενος - καταθέτης ζητώντας την προστασία της. Ομως, τελικά το ελληνικό κράτος πρόσφερε προστασία στην τράπεζα και όχι στον εργαζόμενο!

Ολα ξεκίνησαν στις 28/9/2008, όταν κατέρρευσε η επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers στις ΗΠΑ. Η Citibank είχε πλασάρει στην αγορά τοξικά ομόλογα που είχε εκδώσει η Lehman Brothers. Ο Χρυσόστομος Πικταμπανίδης μιλώντας στην «Ε» είπε: «Εξαπατηθήκαμε από την τράπεζα. Μας είπαν ότι υπάρχει εγγύηση-προστασία του αρχικού κεφαλαίου. Από τους 2.150 πελάτες, 620 έχουν δημιουργήσει την "Ενωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers" διεκδικώντας επιστροφή και του τελευταίου ευρώ από την τράπεζα».

Στη χθεσινή τους συγκέντρωση τα μέλη της ένωσης κρατούσαν και πλακάτ που έγραφαν: «Citibank δώσε πίσω τις οικονομίες μας», «Σου δώσαμε πίστη και μας έδωσες πλάνη», «Οχι στο καρτέλ των τραπεζών» και «Τα golden boys στη φυλακή». Ακόμα, πλακάτ έγραφε: «Citιbank = Shitibank και Lehman = Liarman».

Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" Δημοσιεύθηκε στις 30/04/2009
url: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=39806

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr