Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083668_442_sm.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Απάντηση της Ένωσης Πολιτών κατόχων τίτλων Lehman Brothers στις προκλητικές δηλώσεις της Citibank Εκτύπωση E-mail

Θέμα: Απάντηση της «Ένωσης Πολιτών κατόχων τίτλων Lehman Brothers» στις «εξηγήσεις για τα επενδυτικά προϊόντα της Lehman Brothers στην Ελλάδα» όπου δόθηκαν από την Citibank την Πέμπτη 19/03/2009 από τους επικεφαλής των επενδυτικών προϊόντων της τράπεζας την κα Λαμπροπούλου Χριστίνα και τον κο Κων/νο Πουλοπάτη.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους της Citibank είναι προκλητικές και για ακόμη μια φορά αποδεικνύει περίτρανα ότι η τράπεζα αυτή με ειρωνικό τρόπο αλλά και με ανεπαρκείς δηλώσεις νομίζει ότι απευθύνεται σε αδαείς.
Με όπλο τα χρήματα που κερδίζει από τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές, τα διαθέτει για να προβάλει τις απόψεις της. Ειδικότερα, ας προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε τους αριθμούς που η ίδια η ανακοίνωση της Citibank παρουσιάζει:

 1. Μας δηλώνει ότι «το 73% των επενδύσεων σε τίτλους Lehman Brothers είναι πελάτες της Citi Gold» άρα το υπόλοιπο 27% δεν είναι πελάτες της Citi Gold. Αποτελεί λοιπόν, μια ομολογία της τράπεζας ότι διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα σε όλους τους πελάτες της, αντίθετα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζα της Ελλάδος για την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος.
 2. Η Citibank δηλώνει ότι  «Πελάτες με επενδύσεις κάτω των 25.000€ αποτελούν το 35%». Επίσης αυτή η δήλωση αποτελεί ομολογία της τράπεζας ότι απευθυνόταν ακόμα και σε μικρούς πελάτες σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζα της Ελλάδος για την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος.
 3. «Το 68% των πελατών είχαν μη συντηρητικό προφίλ» που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 32% είχε συντηρητικό προφίλ επομένως και αυτό αποτελεί μια δήλωση της τράπεζας ότι διέθεταν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε όλους. Αν λάβουμε υπόψη μας τον τρόπο μέτρησης του συντηρητικού ή όχι προφίλ των πελατών τους αυτό δηλώνει περίτρανα ότι η τράπεζα χρησιμοποίησε ως άλλοθι το συγκεκριμένο τρόπο αξιολόγησης των πελατών της.
 4. Ο κος Κασμάς ο οποίος είναι ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας δήλωσε ότι «προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εις βάρος της Citibank μόλις 12 πελάτες της από τους  2.164 που είχαν επενδύσει σε προϊόντα τηςLehman Brothers» ενώ προσποιείται ότι αγνοεί ότι ήδη κατατίθενται δικόγραφα από 250 και πλέον πελάτες οι οποίοι, έχουν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα μέχρι τις 19/03/2009. Οι πελάτες αυτοί προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί είναι δεδομένο ότι προχωρούν στις αγωγές τους αλλιώς δε θα είχε καμιά έννοια η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
 5. «Γιατί ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας αποκρύπτει ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζήτησε ποινική δίωξη εις βάρος της τράπεζας από την Εισαγγελία Αθηνών;» πράγμα το οποίο είναι προϊόν εκατοντάδων καταγγελιών από τους 2.164 πελάτες τους που κατέφυγαν στο Συνήγορο του Καταναλωτή.
 6. Οι δηλώσεις της τράπεζας εστιάστηκαν στη λεπτομερή ενημέρωση και τον τρόπο διάθεσης των προϊόντων, δεν απαντούν όμως στο ερώτημα «Πώς το 100%  μπορεί να σημαίνει κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως εγγυημένο;» Η ερώτηση και η απορία όλων μας περιμένει απάντηση εδώ και 6 μήνες. «Πώς ένας απλός καταθέτης της τράπεζας μπορεί να αξιολογήσει ότι το 100% προστατευμένο κεφάλαιο ενός προϊόντος που του διαθέτει η τράπεζα δεν είναι 100% προστατευμένο και το οποίο δεν το αξιολόγησε ποτέ της;» «Όταν η Citibank προτείνει ένα προϊόν 100% εγγυημένο κάνοντας χρήση του λογοτύπου και της φήμης της, δεν οφείλει να έχει αξιολογήσει αυτό το προϊόν από πριν; »
  «Το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας δεν αποτελεί πιθανότητα απώλειας κεφαλαίου το οποίο τελικά δεν αποτυπώνεται στο 100%;»
  Άρα γνώριζε ή δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα και το 100% προστατευμένο κεφάλαιο δεν είναι 100% αλλά ένα άλλο ποσοστό.
  «Το γεγονός ότι οι πελάτες πίστεψαν ότι η Citibank είχε λάβει μέτρα και είχε ασφαλίσει το προϊόν από ενδεχόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας μπορεί να αξιολογηθεί και να απαντηθεί από την Citibank;»

Την απαντητική επιστολή μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr