Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083670_568.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής (10/3/2009) Εκτύπωση E-mail

Στις 10/3/2009 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ένωσης πολιτών κατόχων τίτλων της Lehman Brothers. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των δικηγορικών γραφείων στους οποίους έχει ανατεθεί η νομική διεκδίκηση του μεγαλύτερου μέρους των υποθέσεων μας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι κ. Κοκκας και Κανέλλος καθώς και ο κ. Κόκκινος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε δικαστικό και διοικητικό επίπεδο αλλά και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων. 

Συνοπτικά, η κατάσταση όσον αφορά τη δικαστική διεκδίκηση είναι η εξής:

  • Παρά την (αναμενόμενη) απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, επίκειται η κατάθεση δικογράφων (αγωγών ) από το γραφείο των κ.κ. Κοκκα και Κανέλλου εκ μέρους των καταθετών που εκπροσωπούν.
  • Μετά την εκδίκαση (11/3/2009) των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου και του κου Κόκκινου, αναμένεται η άμεση κατάθεση δικογράφων (αγωγών) για το σύνολο των καταθετών που αντιπροσωπεύουν τα δικηγορικά γραφεία. Παράλληλα, στις 11/4/2009 θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τους υπόλοιπους πελάτες του δικηγορικού γραφείου του κ. Κόκκινου.
  • Μελετάται η δυνατότητα αναζήτησης ποινικών ευθυνών από στελέχη της Τράπεζας, οπότε θα κινηθεί η σχετική διαδικασία (υποβολή μηνύσεων).
    Πάντως από την πλευρά των δικηγόρων εκφράστηκε η εύλογη απορία σχετικά με το γεγονός ότι σχετικά μικρό μέρος του συνόλου των εξαπατηθέντων καταθετών (οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 2000) έχουν επιλέξει τη δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων τους, καθώς είναι προφανές ότι η Τράπεζα δεν πρόκειται να αποζημιώσει τους πελάτες της αν δεν εξαναγκαστεί (μέσω δικαστικών αποφάσεων) ή δε πιεστεί (μέσω της αναμενόμενης δυσφήμησης που θα προκαλέσει η μαζική εκδίκαση των υποθέσεων στα δικαστήρια).

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σε σχέση με την αντιμετώπιση του θέματος από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές. Εκτός της μηνυτήριας αναφοράς που έχει ήδη καταθέσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, υπάρχει κινητικότητα και από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς επίκεινται σημαντικές αποφάσεις για το θέμα από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Τέλος αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, η γραπτή απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών στην επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή 34 βουλευτές με επικεφαλής τον κο Μιχ. Καρχιμάκη.

Σε σχέση με το προγραμματισμό των δράσεων κατά την επόμενη περίοδο, συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους ενόψει των σημαντικών εξελίξεων και της κινητικότητας σε δικαστικό αλλά κυρίως σε εξωδικαστικό επίπεδο, επιβάλλεται η κλιμάκωση των κινήσεων από το σύνολο των μελών της «Ένωσης κατόχων τίτλων της Lehman Brothers». Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών, η οποία θα συνδυαστεί με ευρηματική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να δημοσιοποιηθεί περαιτέρω το πρόβλημα στην Κοινή Γνώμη. Λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη για ανεύρεση πόρων ώστε να γίνουν εφικτές οι δράσεις δημοσιότητας (καταχωρίσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο), καθώς και οι κινητοποιήσεις (π.χ. αίθουσα για τη Γεν. Συνέλευση). Σημαντική ως προς αυτό είναι η ενίσχυση του Κοινού Ταμείου μέσω της κατάθεσης της ελάχιστης εισφοράς από όλα τα μέλη της Ένωσης, στο σχετικό τραπεζικό λογαριασμό.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr