Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083657_943.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Άρθρα Εφημερίδων & Εντύπων
Σε αυτή την κατηγορία ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να διαβάζει άρθρα από εφημερίδες και έντυπα που αφορούν στην υπόθεση Lehman Brothers.

Κέρδισαν και την EUROBANK Εκτύπωση E-mail

ΜΕΤΑ τη CITIBANK, οι κάτοχοι ομολόγων της περιβόητης Lehman Brothers, είχαν μια πολύ σημαντική επιτυχία και στη διαμάχη τους με τη EUROBANK.Πρόκειται για επενδυτές- κάποιοι είναι από τη Λάρισα- που είχαν σταχέρια τους «τοξικά» προϊόντα της Lehman τα οποία αγόρασαν από την EUROBANK. Όμως, όπως και στην περίπτωση της Σίτι, οι άνθρωποι έχασαν τα λεφτά τους χωρίς να φταίνε σε τίποτα, καθώς οι τράπεζες που προωθούσαν τα προϊόντα αυτά στην ελληνική αγορά, τους διαβεβαίωναν ότι το κεφάλαιό τους, σε κάθε περίπτωση, είναι διασφαλισμένο.Όταν, όμως, φαλίρισε η Lehman Brothers δεν αναγνώριζαν τίποτα…

Τελικά, χθες, εκδόθηκε υπέρ τους η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλει κατά της EUROBANK. Υπενθυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση, η CITIBANK αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και να επιστρέψει στους έλληνες πελάτες της το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτωνπου έχασαν στην επένδυση αυτή… Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση και στον συντονισμό των θυμάτων της Lehman στην Ελλάδα,είχε ο Λαρισαίος επενδυτής Νίκος Πιτσούλης.

Πηγή:Ηλεκτρονική εφημερίδα "kosmoslarissa.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/11/2010
url: http://www.kosmoslarissa.gr/files/pdf/26-11-2010_p5.pdf 
 
Υπόθεση της Lehman απειλεί το επενδυτικό τοπίο στη Μ. Βρετανία Εκτύπωση E-mail
ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η εκτίμηση ότι μία υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Lehman Brothers International Europe (LBIE) μπορεί να οδηγηθεί στο ανώτατο δικαστήριο της Μ. Βρετανίας έχει εγείρει ανησυχίες αναφορικά με την ασφάλεια των κεφαλαίων των πελατών που διατηρούν επενδυτικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για το ενδεχόμενο οι θεσμικοί επενδυτές  να «περιφρονήσουν» τη χώρα.Ο δικαστικός αγώνας μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 έχει εγείρει ερωτηματικά για το κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες διαχωρίζονται τα κεφάλαια των πελατών από εκείνα των τραπεζών στην περίπτωση χρεοκοπίας.
Οι κανόνες που διέπουν το διαχωρισμό καθορίζονται από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) μέσω του Client Assets Sourcebook ή CASS, το οποίο είναι σχεδιασμένο να προστατεύει τα χρήματα των πελατών. Προσφέρει μία «εναλλακτική προσέγγιση» στη διαχείριση χρημάτων πελατών που επιτρέπει στα κεφάλαια να μένουν σε λογαριασμούς της τράπεζας πριν διαχωριστούν. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μία γκρι ζώνη για τους πελάτες όταν η τράπεζα που τα διατηρεί χρεοκοπήσει, πριν προχωρήσει στο σωστό διαχωρισμό των κεφαλαίων, όπως συνέβη με την LBIE.

Η δικαστική διαμάχη έχει τις ρίζες της σε μια φαινομενικά «ακίνδυνη» απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου του 2008, όταν ο οίκος CRC Credit Fund Limited από το Λονδίνο αποφάσισε να αποσυρθεί από αρκετά σε αριθμό συμβόλαια forward ξένου συναλλάγματος με την LBIE, που είναι η βασική θυγατρική της Lehman Brothers στην Ευρώπη.

Η απόφαση να αποσυρθεί θα έπρεπε να είχε ενεργοποιήσει πληρωμή ύψους 52 εκατ. δολαρίων στο λογαριασμό των πελατών της CRC. Αντιθέτως, τα χρήματα δεν διαχωρίστηκαν και όταν η Lehman κατέρρευσε τέσσερις ημέρες μετά, τα χρήματα της CRC την ακολούθησαν.

Οι διοικητικές παραλήψεις της LBIE αναφορικά με το διαχωρισμό των χρημάτων των πελατών, όπως περιγράφεται από το δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Michael Briggs στην επακόλουθη δικαστική διαμάχη, ήταν «πραγματικά εντυπωσιακές».

Πάνω από τις παραβλέψεις της LBIE είναι οι κανόνες του CASS, που είναι «σχεδόν αθόρυβοι» ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών όταν πρόκειται για θέματα που προκύπτουν από μικτά funds, σύμφωνα με τον Briggs.

H PricewaterhouseCoopers, ως διαχειρίστρια της LBIE, ζήτησε καθοδήγηση από το δικαστήριο για το πώς θα έπρεπε να «διαβάσει» το CASS κατά τη διανομή των διαχωρισμένων χρημάτων πελατών της LBIE. Το βασικό ερώτημα που αντιμετωπίζει η PwC ήταν ποιοι πελάτες, βάσει των κανόνων του CASS, θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα μετρητά που είχαν κρατηθεί από την LBIE πριν μπει σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. Η PwC επίσης ήθελε να γνωρίζει αν η δεξαμενή των χρημάτων των πελατών θα μπορούσε να συμπληρωθεί από τις συνολικές μετοχές της LBIE.

Η PwC χρειαζόταν οι εκπρόσωποι των πελατών να αναπτύξουν επιχειρηματολογία για κάθε πλευρά. Η CRC – που έως εκείνη τη στιγμή είχε υπολογίσει ότι η LBIE χρωστούσε 76 εκατ. δολάρια – υποστήριξε εκ μέρους ενός γκρουπ πιστωτών, των οποίων τα κεφάλαια θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί αλλά δεν διαχωρίστηκαν, ότι θα έπρεπε να είχαν πρόσβαση στα χρήματα.

Το επί μέρους fund της GLG Investments PLC, European Equity Fund, πήρε το προβάδισμα για τους πελάτες υποστηρίζοντας ότι μόνο οι πελάτες των οποίων τα κεφάλαια είχα σωστά διαχωριστεί θα έπρεπε να λάβουν χρήματα από τη δεξαμενή των κεφαλαίων των πελατών, ενώ η μητρική της LBIE, Lehman Brothers Holdings Inc εκπροσώπησε τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές προσπαθώντας να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία από το να χρησιμοποιηθούν για την συμπλήρωση των κεφαλαίων των πελατών.

Η GLG κέρδισε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, όμως η CRC πέτυχε την αλλαγή της απόφασης στο Εφετείο. Αρκετά μέρη, όπως η LBIE, αναμένεται να ζητήσουν άδεια από το Ανώτατο Δικαστήριο για νέες προσφυγές. Καλούνται να πάνε κατευθείαν στο Ανώτατο Δικαστήριο από τη στιγμή που το Εφετείο αρνήθηκε να κάνει ένσταση κατά της απόφασης στις 26 Αυγούστου.

Η απόφαση του Εφετείου ουσιαστικά απαιτεί από την PwC να διενεργήσει πόρισμα για τον εντοπισμό των κεφαλαίων της CRC και των μελών της. Ο εντοπισμός των χρημάτων της CRC, και αυτών άλλων πελατών που είναι στην ίδια θέση, συνεπάγεται ψάξιμο σε χιλιάδες χιλιάδων συναλλαγών, μία διαδικασία για την οποία ο χρεόνος και το προσωπικό που απαιτείται δεν μπορεί ούτε να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Εν μέρει, είναι οι πρακτικές της υποχρέωσης εντοπισμού που ώθησαν την PwC να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο διαχειριστής θέλει να διασφαλίσει ότι η ετυμηγορία θα επιβεβαιωθεί στο υψηλότερο επίπεδο πριν ξεκινήσει την εργασία εντοπισμού των κεφαλαίων, ωστόσο αυτό δεν θα είναι δυνατό δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για τον εντοπισμό των χρημάτων της CRC και άλλων πελατών.

Το ακριβές χρηματικό ποσό που διακυβεύεται ασαφές. Περίπου 1 δισ. δολάρια παραμένουν στη διαχωρισμένη δεξαμενή της LBIE, ενώ επιπλέον 1 δις. δολάρια ενεπλάκησαν στην κατάρρευση στη γερμανική θυγατρική της Lehman, Bankhaus. Επίσης, έως και 8 δισ. δολάρια φτάνουν οι απαιτήσεις πελατών, σύμφωνα με τους ανεπίσημους υπολογισμούς του Matthew Cavanagh, γενικού συμβούλου της CRC στο Λονδίνο.

Οι υπολογισμοί του λαμβάνουν υπόψη τα 3 δισ. δολάρια που αναγνωρίζουν τα δικαστήρια ως απαιτήσεις θυγατρικών και έως και 3 δισ. δολάρια που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να απαιτήσουν όσοι βρίσκονται σε ανάλογη θέση με την CRC, καθώς και τα 2,1 δισ. δολάρια που έχουν ήδη απαιτήσει οι πελάτες των οποίων τα κεφάλαια έχουν διαχωριστεί.

Τα νούμερα ωστόσο, είναι ζοφερά και οι υπολογισμοί του Cavanagh είναι πιθανό να είναι υπερβολικά υψηλοί, σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στην υπόθεση. Μία ακόμη περιπλοκή είναι ότι η υπόθεση προχωρά βάσει «υποτιθέμενων γεγονότων», που σημαίνει ότι τα τελικά ποσά με τη σειρά τους, μπορούν να αμφισβητηθούν.

Οι συνήγοροι των διαφόρων funds που εμπλέκονται βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση για το πώς τα κεφάλαια που βρέθηκαν διαχωρισμένα θα πρέπει να διαιρεθούν. Ένα θέμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν,  αν και για διαφορετικούς λόγους, είναι ότι η υπόθεση και η αβεβαιότητα που την συνοδεύει μπορεί να ωθήσει τους επενδυτές να «αγνοήσουν» τη Μ. Βρετανία.

Όπως έχουν τα πράγματα, η συνεχιζόμενη νομική διαδικασία αφήνει τους θεσμικούς επενδυτές με την ασάφεια του πως θα μεταχειριστούν τα κεφάλαιά τους στην περίπτωση που μία άλλη επενδυτική τράπεζα καταρρεύσει, ή πόσο πολύ θα πρέπει να περιμένουν για να πάρουν μέρος ή το σύνολο των χρημάτων τους πίσω, εκτιμούν οι δικηγόροι.

Η FSA έχει ήδη εντοπίσει ορισμένες ανησυχίες σχετικά με το CASS και εξετάζει κάποιες αλλαγές που αναμένεται να εφαρμοστούν στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών είναι η εφαρμογή μίας «ελεγχόμενης λειτουργίας», που θα διασφαλίζει ότι τα μεγάλα ιδρύματα έχουν ένα πρόσωπο υπεύθυνο για τα διαχωρισμένα κεφάλαια πελατών. Μεγαλύτερη διαφάνεια σχεδιάζεται για το πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα των πελατών και οι ελεγκτές αναμένεται να τεθούν υπό αυστηρό έλεγχο.

Ο Richard Sutcliffe, στέλεχος της FSA, αρμόδιος σε θέματα πελατών, δεν σχολίασε τη νομική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επισήμανε ότι οι κανόνες αναφορικά με την προστασία των χρημάτων των πελατών, εφαρμόζονται, σε διάφορες μορφές, από το 1986. Η αρχή – ότι τα χρήματα των πελατών παραμένουν των πελατών – δεν έχει αλλάξει «ούτε στο ελάχιστο», τόνισε.

«Η Lehman είναι ίσως η πιο περίπλοκη εταιρική χρεοκοπία στην ιστορία και οι πολυπλοκότητες ακόμη ανακαλύπτονται», σημείωσε ο Sutcliffe. «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι βρίσκεται σε νομική διαδικασία… Ένας λογικός δικηγόρος μπορεί να καταλήξει σε διαφορετικές ερμηνείες του νόμου».

Παρά τις βελτιώσεις του CASS, οι πιέσεις που ασκούνται από άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη Μ. Βρετανία. Η διαδικασία χρεοκοπίας της Lehman Brothers στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχει κινηθεί πιο γρήγορα για τους πελάτες της χρεοκοπημένης τράπεζας.

Ο Alex San Miguel, σύμβουλος της GLG στη Νέα Υόρκη, τόνισε ότι η αβεβαιότητα που προκάλεσε η υπόθεση στη Μ. Βρετανία καθιστά δυσμενή για τη χώρα την απόφαση του Εφετείου, συνεπώς οι κανόνες του CASS πρέπει να ξαναγραφτούν. Η υπόθεση είναι «πολύ σημαντική για τη Μ. Βρετανία», σημείωσε ο San Miguel.

Ο συνήγορος της CRC, Matthew Cavanagh το αμφισβητεί, υποστηρίζοντας ότι η κρίση του Εφετείου φέρνει βεβαιότητα καθώς προστατεύει τα συμβατικά δικαιώματα. Κατά την άποψή του, ενδεχόμενες νέες αγωγές θα μπορούσαν να αφήσουν την πόρτα ανοιχτή για άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα να «απομακρύνουν ουσιαστικά την επιχείρηση από το Λονδίνο».

Ο Matthew Shankland, συνεργάτης της Weil Gotshal & Manges και σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Lehman Brothers Holdings Inc, σημειώνει ότι οι κανόνες πρέπει να ερμηνεύονται όπως είναι, παρά τις δυσκολίες.

«Αν οι κανόνες είναι ελλιπείς, είναι ελλιπείς – το δικαστήριο δεν θα έπρεπε να μπει στον πειρασμό να προχωρήσει τόσο πολύ και να καλύψει αυτές τις ελλείψεις», υποστήριξε. Το πρόβλημα θα μπορούσε να διορθωθεί από τη νομοθεσία, πρόσθεσε.

Πηγή: Ηλεκτρονική Εφημερίδα "capital.gr", Δημοσιεύθηκε στις 07/09/2010
url: http://www.capital.gr/News.asp?id=1041799
 
Συνέχεια δημοσιευμάτων εφημερίδων σχετικά με την συμβιβαστική πρόταση από την Citibank Εκτύπωση E-mail
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Επιστρέφει το 70% της αξίας των τίτλων της Lehman η Citibank της στην Ελλαδα, σε ομόλογα της Lehman Brothers και τα έχασαν, προχωρά η Citibank.
Σε ανακοίνωσή της η αμερικανική τράπεζα αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε νομική υποχρέωση, προχωρά σε αυτή την κίνηση ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκείμενου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της.«Η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά από τη Citibank,πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες πουπροβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές
αρχές» δηλώνει η τράπεζα.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στο μεταξύ σε γενική συνέλευση θα προχωρήσει η "Ένωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers" αύριο Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 7.00μ.μ, στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» (επί της πλατείας Καραϊσκάκη), προκειμένου να λάβει ενημέρωση από τα δικηγορικά γραφεία, που εμ- πλέκονται στην υπόθεση συμβιβασμού της Citibank για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης έτσι ώστε, με πλήρη ενημέρωση και ψυχραιμία ο κάθε επενδυτής να αποφασίσει τηνσυνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυσητης υπόθεσης του.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενιδαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ν. Πιτσούλη (Συντονιστής Ένωσης Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers), τηλ. 6974032000, mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθερία" Δημοσιεύθηκε στις 27/05/2010
url: http://files.eleftheria.gr/pdf/%7B49B0FA34-39EA-402C-9E90-5FCFF3BE76D1%7D_27-5-2010-FYLLO.pdf

H Citibank επιστρέφει το 70% των ονομαστικών τίτλων της Lehman Brothers
Eπιστροφή χρημάτων από την Citibank για τους κάτοχους τίτλων της Lehman Brothers .
Πιο αναλυτικά η Τράπεζα πρόκειται να δώσει το 70% της ονομαστικής αξίας των τίτλων που είχαν αγοράσει από καταστήματά της , σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.
Όπως τονίζει η ανακοίνωση της τράπεζας η συγκεκριμένη προσφορά γίνεται «ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers» παρότι τονίζει πως «η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση».
Η Citibank αναφέρει πως η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά «πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές».

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "Ημερισία Online" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010
url: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=31555147

Συμβιβαστική πρόταση από τη Citibank για τα προϊόντα της Lehman Βrothers
Σε συμβιβαστική πρόταση προς τους επενδυτές που αγόρασαν από αυτήν προϊόντα της πτωχευμένης Lehman Brothers προχώρησε η Citibank, προσφέροντας στους πελάτες της το 70% της ονομαστικής αξίας των τίτλων Lehman Brothers που αγόρασαν, συν τα δικαστικά έξοδα.
Η «Ένωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» θα προχωρήσει σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 28 Μαΐου προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα θετικά και αρνητικά σημεία της πρότασης, «έτσι ώστε, με πλήρη ενημέρωση και ψυχραιμία ο κάθε επενδυτής να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσής του».

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ Online" Δημοσιεύθηκε στις 27/05/2010
url: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=333872&dt=26/05/2010


Citibank:Προσφέρει στους πελάτες της το 70% της ονομαστικής αξίας των Τίτλων Lehman Brothers, που αγόρασαν από τα Καταστήματά της.
H Citibank, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση "με πρωταρχικό μέλημά της την ικανοποίηση των πελατών της, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την πρωτοφανή και απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, προχωρά σε μία ασυνήθιστη και σημαντική κίνηση καλής θέλησης και καλής πίστης".
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε η Citibank προσφέρει στους πελάτες της το 70% της ονομαστικής αξίας των Τίτλων Lehman Brothers, που αγόρασαν από τα Καταστήματά της.
Η Τράπεζα κατέληξε στη συγκεκριμένη προσφορά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της "ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, παρά το γεγονός ότι η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση.
Άλλωστε, η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά από τη Citibank, πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές".

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010
url: http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5h_F73x1gkvBdErno9menXBSdstjg
Αποζημίωση 70% για τα προϊόντα της Lehman Brothers προτείνει η Citibank
Το 70% της ονομαστικής αξίας των Τίτλων Lehman Brothers  που αγόρασαν από τα καταστήματά της, προσφέρει στους πελάτες της η Citibank, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα «κατέληξε στη συγκεκριμένη προσφορά ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, παρά το γεγονός ότι η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση».
Προσθέτει δε ότι «η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά από τη Citibank, πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές».
Μετά την ανακοίνωση αυτή της Citibank, η «Ένωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 28 Μαΐου στις 7.00 μ.μ, γενική συνέλευση προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά από τα δικηγορικά γραφεία, που εμπλέκονται στην υπόθεση συμβιβασμού της Citibank.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει ότι η απόφαση της Citibank να προτείνει συμβιβαστική πρόταση προς τους επενδυτές που αγόρασαν από την τράπεζα προϊόντα της Lehman Brothers αποτελεί αποτέλεσμα ενός 18μηνου αγώνα των επενδυτών, που οδήγησε τελικά την Citibank να προτείνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποζημίωσης σε μετρητά που έχει συμφωνηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο (70% + δικαστικά έξοδα), για τη συμβιβαστική επίλυση του θέματος, ενώ στην Ισπανία το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 55%, στο Βέλγιο ήταν 65% και στο Χονγκ Κονγκ το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 60%.

Πηγή: Εφημερίδα "Ναυτεμπορική" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010
url: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821830

Η Citibank δίνει το 70% των χρημάτων στους κατόχους τίτλων της Lehman Brothers
H Citibank έχει προτείνει στους κατόχους τίτλων της χρεοκωπημένης Lehman Brothers τους οποίους αγόρασαν από την τράπεζα, ποσοστό αποζημίωσης σε μετρητά της τάξης του 70% συν τα δικαστικά έξοδα για τη συμβιβαστική λύση του θέματος.
Η πρόταση αυτή έγινε γνωστή από την «Ενωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» που έχει ξεκινήσει εδώ και 18 μήνες δικαστικό αγώνα κατά της τράπεζας.
Για το λόγο αυτό, η «Ένωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 7.00μ.μ, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (επί της πλατείας Καραϊσκάκη), προκειμένου να λάβει ενημέρωση από τα δικηγορικά γραφεία που εμπλέκονται στην υπόθεση για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης έτσι ώστε ο κάθε επενδυτής να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης του.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ενωσης, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αποζημίωσης σε μετρητά που έχει συμφωνηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο για τη συμβιβαστική επίλυση του θέματος, καθώς στην Ισπανία το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 55%, στο Βέλγιο ήταν 65% και στο Χονγκ Κονγκ το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 60%.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "newsit.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010
url: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=28213&catid=13

Σε γενική συνέλευση καλεί η Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothers μετά τη συμβιβαστική πρόταση Citibank Ελλάδος
Σε γενική συνέλευση θα προχωρήσει η Ένωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 19:00 στο ξενοδοχείο Athens Imperial (επί της πλατείας Καραϊσκάκη), προκειμένου να λάβει ενημέρωση από τα δικηγορικά γραφεία που εμπλέκονται στην υπόθεση συμβιβασμού της Citibank, για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης έτσι ώστε, με πλήρη ενημέρωση και ψυχραιμία ο κάθε επενδυτής να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης του.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης και υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Citibank να προτείνει συμβιβαστική πρόταση προς τους επενδυτές που αγόρασαν από την τράπεζα προϊόντα της Lehman Brothers αποτελεί αποτέλεσμα ενός 18μηνου αγώνα των επενδυτών, που οδήγησε τελικά την Citibank να προτείνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποζημίωσης σε μετρητά που έχει συμφωνηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο (70% + δικαστικά έξοδα), για τη συμβιβαστική επίλυση του θέματος, ενώ στην Ισπανία το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 55%, στο Βέλγιο ήταν 65% και στο Χονγκ Κονγκ το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 60%.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "emea.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010
url: http://www.emea.gr/article/88617/%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%87%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CF%89%CE%BD-lehman-brothers-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-citibank-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82.html


Επιστρέφει το 70% των χρημάτων για τα προϊόντα Lehman Brothers η Citibank
Το 70% της ονομαστικής αξίας των τίτλων της Lehman Brothers, που είχαν αγοράσει από καταστήματά της προσφέρει στους πελάτες της η Citibank σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.
Όπως τονίζει η ανακοίνωση της τράπεζας η συγκεκριμένη προσφορά γίνεται "ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers" παρότι αναφέρει πως "η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση".
Η Citibank αναφέρει πως η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά "πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές".
Από τη μεριά της, η Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothes έχει γενική συνέλευση την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 7.00μ.μ, στο ξενοδοχείο Athens Imperial έτσι ώστε να ενημερωθεί από δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση συμβιβασμού της Citibank για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης.
Στη συνέχεια τονίζεται πως ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης του. 

Πηγή: Ραδιοφωνικός σταθμός "antenna 97.5" Αναρτήθηκε στις 27/05/2010
url: http://antenna975.blogspot.com/2010/05/70-lehman-brothers-citibank.html
 
Δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με την συμβιβαστική πρόταση από την Citibank Εκτύπωση E-mail

Επιστρέφει το 70% των χρημάτων για τα προϊόντα Lehman Brothers η Citibank
Γενική συνέλευση την Παρασκευή η ένωση πολιτών κατόχων προϊόντων Lehman
Όπως τονίζει η ανακοίνωση της τράπεζας η συγκεκριμένη προσφορά γίνεται "ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers" παρότι αναφέρει πως "η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση".

Η Citibank αναφέρει πως η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά "πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές".Συνάντηση σχετικά με την υπόθεση έχουν οι πολίτες κάτοχοι προϊόντων LehmanΑπό τη μεριά της, η Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων Lehman Brothes έχει γενική συνέλευση την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 7.00μ.μ, στο ξενοδοχείο Athens Imperial έτσι ώστε να ενημερωθεί από δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση συμβιβασμού της Citibank για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης.

Στη συνέχεια τονίζεται πως ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης του. Το 70% της ονομαστικής αξίας των τίτλων της Lehman Brothers, που είχαν αγοράσει από καταστήματά της προσφέρει στους πελάτες της η Citibank σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "enet.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010
url: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=166432


Citibank: Επιστρέφει το 70% των ομολόγων της Lehman
Στην επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που είχαν επενδύσει πελάτες της σε ομόλογα της Lehman και τα οποία έχασαν, προχωράει η Citibank, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr. Η Τράπεζα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, προσφέρει στους πελάτες της το 70% της ονομαστικής  αξίας των Τίτλων Lehman Brothers, που αγόρασαν από τα Καταστήματά της.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η Citibank, με πρωταρχικό μέλημά της την ικανοποίηση των πελατών της, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την πρωτοφανή και απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, προχωρά σε μία ασυνήθιστη και σημαντική κίνηση καλής θέλησης και καλής πίστης". Παράλληλα, σημειώνεται πως η Τράπεζα κατέληξε στη συγκεκριμένη προσφορά ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers,  παρά το γεγονός ότι η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση. "Άλλωστε, η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά από τη Citibank, πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές".

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι "η εξαιρετικά ασυνήθιστη και σημαντική απόφαση της Citi αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Citibank στην ελληνική αγορά, όπου λειτουργεί για περισσότερα από 46 χρόνια".

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "capital.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/10/2010
url: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=977253


Τι λένε οι κάτοχοι των τίτλων της Lehman;
Η απόφαση της Citibank να προτείνει συμβιβαστική πρόταση προς τους επενδυτές που αγόρασαν από την τράπεζα προϊόντα της Lehman Brothers δικαιώνει τον αγώνα μας, αναφέρει σε ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλτων Lehman Brothers:

Επί 18 μήνες διεκδικήσαμε το δίκιο μας κινητοποιώντας την κοινή γνώμη και απευθυνόμενοι στα θεσμικά όργανα της χώρας τα οποία μας δικαίωσαν (βλέπε: συνημμένο αρχείο με το χρονικό του αγώνα μας)Όλες αυτές οι επιτυχίες στο δίκαιο αγώνα μας, οδήγησαν την Citibank σήμερα να προτείνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποζημίωσης σε μετρητά που έχει συμφωνηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο (70% + δικαστικά έξοδα), για τη συμβιβαστική επίλυση του θέματος, ενώ στην Ισπανία το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 55%, στο Βέλγιο ήταν 65% και στο Χονγκ Κονγκ το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 60%.

Για το λόγο αυτό, η «Ένωση Πολιτών Κατόχων τίτλων Lehman Brothers» θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 7.00μ.μ, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (επί της πλατείας Καραϊσκάκη), προκειμένου να λάβει ενημέρωση από τα δικηγορικά γραφεία, που εμπλέκονται στην υπόθεση, για τα θετικά και αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης συμβιβαστικής πρότασης έτσι ώστε, με πλήρη ενημέρωση και ψυχραιμία ο κάθε επενδυτής να αποφασίσει την συνέχιση της διεκδίκησης των χρημάτων του ή την συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης του.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "imerisia.gr" Δημοσιεύθηκε στις 26/05/2010

url: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=31459147

 
Στρατηγικός επενδυτής - Προϊόντα Lehman..στο ακουστικό Εκτύπωση E-mail
Γεφύρι της Αρτας πάει να γίνει η υπόθεση της αποζημίωσης των πολιτών που αγόρασαν δομημένα προϊόντα της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers μέσω της Citibank στην Ελλάδα.
Η υπόθεση αφορά 2.100 άτομα που αγόρασαν δομημένα προϊόντα ονομαστικής αξίας 110 εκατ. ευρώ μέχρι και το καλοκαίρι του 2008. Η στήλη είχε αναφέρει πριν από λίγο καιρό ότι οι εκτιμήσεις ήθελαν τις δύο πλευρές, δηλαδή τη Citibank και τους επενδυτές-πελάτες, να φτάνουν σε συμφωνία για το ύψος και τους όρους της αποζημίωσης στις 19 Μαΐου. Η αρχική ημερομηνία ήταν η 13η Μαΐου.
Ομως, το θέμα φαίνεται ότι έχει μπλέξει, καθότι είναι πιο πολύπλοκο απ' ό,τι πολλοί νόμιζαν με αποτέλεσμα οι γνωρίζοντες να μιλάνε πλέον για τις 25 Μαΐου ως την πιθανή νέα ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας, χωρίς όμως τίποτε να είναι σίγουρο. Από τα συμφραζόμενα η στήλη συμπεραίνει ότι κάποιοι επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν την πρόταση της Citibank, ενώ η τελευταία θα προτιμούσε να κλείσει οριστικά το θέμα με αποδοχή του προτεινόμενου συμβιβασμού από όλους τους εμπλεκομένους. Πάντως, η προτεινόμενη αποζημίωση φαίνεται ότι ξεπερνά το 65% της ονομαστικής αξίας των δομημένων ομολόγων της Lehman.
Το δεύτερο θέμα αφορά την αμοιβή των δικηγόρων που εκπροσωπούσαν τους επενδυτές. Η αποζημίωση εκτιμάται ότι θα είναι ποσοστό επί του συνολικού ποσού των 110 εκατ. ευρώ και ίσως διόλου ευκαταφρόνητη. Επομένως, θα πρέπει να βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος διαμοιρασμού της συνολικής αμοιβής ανάμεσα στους δικηγόρους. Ολα δείχνουν ότι το σίριαλ θα έχει συνέχεια.
Πηγή: Ηλεκτρονική Εφημερίδα "enet.gr" Δημοσιεύθηκε στις 20/05/2010
Url: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/05/2010&s=strathgikos-ependyths&c=oikonomia
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 10 από 148

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr