Φωτογραφίες εκδήλωσης διαμαρτυρίας

img_1241083664_755.jpg

Newsletter

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής και αφορούν στην υπόθεση της Lehman Brothers
Ενέργειες Ένωσης Πολιτών

Σε αυτή την ενότητα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τη συντονιστική επιτροπή της ένωσης "Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων - LEHMAN BROTHERS".Συνάντηση επενδυτών στο ξενοδοχείο "Imperial" στην Αθήνα Εκτύπωση E-mail
Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/08 στο ξενοδοχείο Imperial ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
 •   Δημιουργήθηκε «Ένωση Πολιτών Κατόχων Τίτλων - LEHMAN BROTHERS» στόχος της ένωσης πολιτών είναι:
 • Η προώθηση της πληροφόρησης των επενδυτών για την εξέλιξη των χρεογράφων τους
 • Η εκπροσώπηση των μελών σε σχέσεις με Τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
 • Η προβολή και διεκδίκηση δικαιωμάτων των μελών από την αγορά των χρεογράφων
 • Η κινητοποίηση για αύξηση των μελών. Στόχος είναι να καταγραφούν ως μέλη όλοι οι κατέχοντες τίτλων της Lehman brothers που από επίσημα στοιχεία υπολογίζονται σε 2,500.
 • Την ένωση πολιτών εκπροσωπεί η ακόλουθη ομάδα ως εξής: 

   Πρόεδρος: 

 • Πιτσούλης Νικόλαος

  Μέλη:
   
 • Τσέγκος Ευστάθιος
 • Τικταμπανίδης Χρυσόστομος
 • Κεχαγιαδάκης Ιωάννης
 • Μανιαδάκη Έφη
 • Παπαλεβέντη Αθηνά
 • Παπαθωμάς Μιχάλης
 • Μουσαίου Καίτη
 • Τασοβασίλης Μπάμπης 
 • Ως γραφείο συντονισμού της ένωσης πολιτών ορίστηκε το γραφείο της Λάρισας με τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410-554045 οποιοσδήποτε δεν είναι ήδη μέλος της ένωσης μπορεί να επικοινωνήσει στο παραπάνω τηλέφωνο για να εγγραφεί μέλος. Προϋπόθεση θα είναι να μας αποστείλει με fax ή mail αντίγραφο του τίτλου της Lehman brother που κατέχει & καταβολή 50€
 • Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε άμεσα σε σύνταξη δικογράφων
 • Να προχωρήσουμε άμεσα σε συναντήσεις προς διοικητικούς και συλλογικούς φορείς όπως:
 • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
 • Συνήγορος του Καταναλωτή
 • Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή
 • Έγιναν παρουσιάσεις από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση και συγκεκριμένα από τους:
 • κος Κόκκας Γιώργος από το δικηγορικό γραφείο «Γ. Λ. ΚΟΚΚΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ»
 • κος Κόκκινος Κων/νος από το δικηγορικό γραφείο «Κόκκινος και Συνεργάτες - Δικηγόροι παρ΄ Αρείω Πάγο»
 • κος Πατεράκης από το δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου.
 • κος Σπυράκος από το δικηγορικό γραφείο ΣΠΥΡΑΚΟΣ - ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
 
Συναντήσεις επενδυτών σε Λάρισα και Αθήνα Εκτύπωση E-mail
 • Τη Παρασκευή στις 03/10/08 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εξαπατηθέντων μικροεπενδυτών που κατάγονται από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, όπου συμμετείχαν 48 άτομα.

 

 • Την Δευτέρα 06/10/08 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εξαπατηθέντων μικροεπενδυτών που κατάγονται από την Αττική και τη Νότια Ελλάδα, όπου συμμετείχαν 380 άτομα.

  

Οι ενέργειες  στις οποίες αποφασίσαμε να προβούμε στις συγκεντώσεις αυτές είναι οι εξής :

 • Δημιουργία ενυπόγραφου υπομνήματος προς:
  1. Επιτροπή κεφαλαιαγοράς
  2. Υπουργείο Ανάπτυξης
  3. Τράπεζα Ελλάδος
  4. Πολιτικά κόμματα
 • Ορίστηκε οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από 6 άτομα, η οποία σκοπό έχει να οργανώσει την δικτύωση των ατόμων που εξαπατήθηκαν και τα οποία είναι απλοί εργαζόμενοι, νοικοκυρές, επιχειρηματίες, νομικοί, συνταξιούχοι κ.λ.π
 • Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εκπροσώπησής μας στα Μ.Μ.Ε γα την προβολή του θέματος
 • Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί κοινό ταμείο για την αντιμετώπιση των Επικοινωνιακών και διοικητικών εξόδων που απαιτεί αυτός ο αγώνας, προκειμένου να γίνει γνωστή η πικρή αυτή εμπειρία. Για το λόγο αυτό ανοίχθηκε ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς όπου ο καθένας θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 50€. Ο Αριθμός Λογαριασμού είναι: EUR 5608-038775-100. Ο κάθε καταθέτης θα πρέπει να δηλώνειτο όνομα του.
 • Αποφασίστηκε ο συντονισμός δικηγορικών γραφείων με έμπειρους και  καταξιωμένους σε αυτά τα θέματα νομικούς, ώστε να αντιμετωπισθεί η νομική πλευρά του θέματος με προοπτική για την απόλυτη δικαίωσή μας. Προς την κατέυθυνση αυτή, θα ζητηθούν οικονομικές προσφορές, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εξαπατηθέντες και να επιλέξουν ένα απ΄αυτά τα γραφεία.Τα γραφεία αυτά στη συνέχεια θα έχουν συνεργαστούν για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
 
Υπόμνημα προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και Αρχηγούς Κομμάτων Εκτύπωση E-mail

 13 Οκτωβρίου 2008

Από:
Επιτροπή Συντονισμού

Προς:
Τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Τον κ. Πρωθυπουργό
Τους κ.κ. Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας καταστήσουμε κοινωνούς ενός σοβαρού προβλήματος που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε, ένεκα της επένδυσης των αποταμιεύσεών μας, κατά φορτική σύσταση συγκεκριμένων ελληνικών τραπεζών, σε προϊόντα εμφανιζόμενα ως δήθεν 100% εγγυημένου κεφαλαίου της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, που πτώχευσε στις 15.9.2008, και να ζητήσουμε να λάβετε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, για την άμεση προστασία μας ως επενδυτικού κοινού.

Είμαστε μια ομάδα πολιτών (450 με ονοματεπώνυμο και άλλοι τόσοι ίσως και περισσότεροι ανώνυμοι), οι οποίοι κινδυνεύουμε να υποστούμε μεγάλη οικονομική ζημιά, εξαιτίας της παραπλανητικής ενημέρωσης που λάβαμε από συγκεκριμένες τράπεζες. Συγκεκριμένα ορισμένες τράπεζες και κυρίως η Citibank, της οποίας είμαστε πελάτες πολλά χρόνια και την οποία εμπιστευτήκαμε εξαιτίας αυτής της σχέσης, μας καλούσε στα καταστήματά της ανά την Ελλάδα (από την Μακεδονία, Θεσσαλία έως την Πελοπόννησο) από το 2004 έως το 2008 και αφού μας έπειθε ότι οι καταθέσεις ταμιευτηρίου ήταν ζημιογόνες, μιας και ο πληθωρισμός ήταν μεγαλύτερος από το επιτόκιο, μας πρότεινε ένα προϊόν από το οποίο θα είχαμε αφενός εξασφαλισμένο πλήρως το κεφάλαιό μας («σαν κατάθεση») και αφετέρου μεγαλύτερο κέρδος. Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι εξ ημών λόγω ηλικίας και άποψης είμαστε συντηρητικοί στις οικονομικές μας τοποθετήσεις, οι διάφοροι υπάλληλοι μας διαβεβαίωναν επανειλημμένα ότι το κεφάλαιό μας θα ήταν εγγυημένο 100% στη λήξη της 3ετίας, 4ετίας ή 5ετίας ανάλογα.

Βασιζόμενοι στην πίστη που είχαμε στην Τράπεζα σαν πελάτες και την εγγύηση που μας παρείχαν οι υπάλληλοί της, αποδεχθήκαμε το προϊόν που μας πρότεινε και υπογράψαμε τα ανάλογα συμφωνητικά που μας έδωσαν εκ των προτέρων έτοιμα.

Δυστυχώς, προς έκπληξή μας, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2008 κληθήκαμε από την Τράπεζα και πληροφορηθήκαμε ότι η LEHMAN BROTHERS υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και ότι θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει εκκαθάριση σε 3-4 χρόνια για να διαπιστώσουμε την πιθανή ζημιά που υποστήκαμε, ολική ή μερική.

Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε καν την LEHMAN BROTHERS και όταν ακούσαμε ότι σε αυτή είχαμε επενδύσει τα χρήματα μας εκπλαγήκαμε, αφού μέχρι τότε θεωρούσαμε αντισυμβαλλόμενό μας την Τράπεζα με την οποία συνεργαζόμασταν επί ετών. Όταν δε τους επισημάναμε ότι εμείς εσάς γνωρίζαμε και εσάς εμπιστευτήκαμε, μας δήλωσαν με τον πλέον προκλητικό τρόπο ότι ήταν απλώς μεσάζοντες και δεν είχαν καμία ευθύνη πέραν της διαμεσολάβησης.

Αν και είναι πιθανότατο, ακόμη και αν μας ενημέρωναν τότε, ότι η LEHMAN BROTHERS ήταν αυτή που εξέδιδε το προϊόν, να πειθόμασταν από την Τράπεζα και να μην αρνούμεθα να το αγοράσουμε, θεωρούμε ότι οι ελληνικές τράπεζες που πωλούσαν τα συγκεκριμένα προϊόντα όφειλαν να γνωρίζουν ότι η LEHMAN BROTHERS, μεταξύ άλλων επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα και ότι τα χρήματά μας δεν ήταν εξασφαλισμένα σε περίπτωση πτώχευσης. Στην περίπτωση που είχαμε αυτή την ενημέρωση είναι βέβαιον ότι δεν θα τα αγοράζαμε ή αν τα είχαμε ήδη αγοράσει θα τα πωλούσαμε άμεσα.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε, με αποτέλεσμα να παραπλανηθούμε και να οδηγηθούμε σε μια επένδυση που όχι μόνο δεν ήταν εγγυημένη, όπως μας διαβεβαίωνε η Τράπεζα, αλλά ήταν ιδιαίτερα επισφαλής κάτι που μας το απέκρυψε, διαβεβαιώνοντας μας ότι και το Κεφάλαιο ήταν 100% εγγυημένο στην λήξη της επένδυσης και αφετέρου ότι το κέρδος της επένδυσης θα ήταν κατά την συνήθη πορεία των πραγμάτων κατά πολύ ανώτερο της τοκοφορίας του ταμιευτηρίου.

Με δεδομένο ότι η υπόθεση αυτή αφορά πολίτες από όλες τις κοινωνικές ομάδες, όπως αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυρές κ.α. και ότι, για ορισμένους η ζημιά που θα υποστούν θα είναι συντριπτική (όπως συνταξιούχοι ή Δημόσιοι Υπάλληλοι που κατέθεσαν όλες τις οικονομίες τους ή το εφ’ άπαξ), παρακαλούμε και ελπίζουμε να επιδείξετε ευαισθησία και αναθέσετε στα αρμόδια όργανα όπως Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Ανάπτυξης και όποιο άλλο όργανο κρίνετε αρμόδιο να εξετάσει την περίπτωση μας, προκειμένου  να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που χωρίς καμία δική μας ευθύνη έχει δημιουργηθεί.

 
Συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη, διοικητή της CITIBANK Εκτύπωση E-mail

Στις 16/10/2008 προγραμματίστηκε συνάντηση με τον κο Βασιλειάδη, διοικητή της CITIBANK αλλά την προηγούμενη μέρα ο κος Βασιλειάδης μας την ανέβαλλε.

 
Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Εκτύπωση E-mail

Στις 15/10/2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, κο Οικονόμου που ηγείτο από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Την συνάντηση την προγραμμάτισε το δικηγορικό γραφείο του κου Λυκουρέζου και συμμετείχαν ο κος Μαχάς Πέτρος αλλά και εκπρόσωποι του δικηγορικού γραφείου του κου Κόκκα, κος Λεωνίδας Κανέλλος και ο κος Χαραλάμπους.

Συζητήθηκε με τον κο Οικονόμου το περιστατικό και ο τρόπος προώθησης των προϊόντων από την Citibank. Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας μας ενημέρωσε για την διάδοση υποβολής των καταγγελιών και επιφυλαχθήκαμε να υποβάλουμε καταγγελίες εντός 10 ημερών.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 15 από 15

Έκτακτες Ανακοινώσεις

© 2008 www.fpolites.gr